Zien: dit is beauty routine van Emily in Paris-ster Lily Collins

Lily deelt haar ‘Parisian glamour’ skincare en make-up routine.

Emily in Paris-actrice Lily Collins gebruikt ook buiten de serie om Franse beautygeheimen voor een natuurlijke je-ne-sais-quoi look. In een video deelt ze alle ins and outs van haar holistische beauty routine.

Natural beauty

Het geheim van de Franse look is om alles luchtig en natuurlijk te houden. ‘Less is more‘ is dan ook een uitspraak waar Lily bij zweert: “Hoe minder je op je gezicht hebt zitten, hoe minder er fout kan gaan in de loop van de dag.” De beauty routine van de Emily in Paris-ster zit dan ook vol natuurlijke ingrediënten. In een video voor Vogue laat Lily Collins stap voor stap zien hoe zij de Parisian glamour op haar gezicht weet te toveren.

De actrice begint haar beauty routine met een onverwacht product: een keelspray voor schoonheid van binnenuit. Deze ‘Beekeeper’s throat spray’ zit namelijk boordevol antioxidanten en zou het immuunsysteem boosten. Goed voor jezelf zorgen is immers essentieel voor die healthy glow op je gezicht. In een natural beauty routine mag ook uiteraard essentiële olie niet ontbreken. In Lily’s woorden is dit een ‘little touch of magic’ die ze langs de randen van haar gezicht smeert om goed wakker te worden en hoofdpijn te voorkomen.

De basis

Na deze eerste stappen wast Lily haar gezicht met een cleanser. Ze gebruikt een cleansing brush om het reinigingsproduct goed in de huid te wrijven en dept haar gezicht vervolgens droog met een zachte doek. Daarna brengt ze een toner aan met als belangrijkste ingrediënt het natuurlijke wondermiddel witch hazel (toverhazelaar), samen met een paar drupjes voedend serum (Advanced Génefique van Lancôme) om een healthy glow te bewerkstelligen.

Ook de jade roller trend is niet aan de actrice voorbijgegaan. Ze gebruikt de koele edelsteenroller voor een stevigere huid. Met een spray face mist van rozen, hibiscus en kokoswater geeft de 31-jarige haar huid nog een extra beetje hydratatie.

De lippen verdienen ook een goede basis. Met een lip scrub en lip brush exfolieert de natural beauty haar lippen, zodat lipstick later mooi egaal blijft zitten. Daarna brengt Lily een verzorgende lipbalm aan.

De laatste stap voordat ze aan haar make-up begint is het aanbrengen van een zonnelotion en primer in één. Fun fact: zonbescherming is een must voor Lily sinds ze de rol van Sneeuwwitje speelde, waarbij ze absoluut geen tan mocht hebben.

Make-up routine

Nadat de basis voor een gezonde, stralende huid is gelegd, begint Lily met haar minimal make-up routine. Haar foundation (Teint Idole van Lancôme) is volgens de Emily in Paris-actrice onmisbaar voor die Franse je-ne-sais-quoi-look. Soms mengt ze ‘m met serum voor een extra luchtige laag. Daaroverheen gaat een laagje poeder.

Contour is my best friend’ grapt Lily wanneer ze blush aanbrengt op haar jukbeenderen. Contouring heeft haar namelijk geleerd om bepaalde delen van haar gezicht eruit te laten springen en haar features te leren omarmen.

We kunnen niet om Lily’s prachtige volle wenkbrauwen heen, of zoals de brunette zelf zegt: ‘It’s all about the brows’. Het favoriete onderdeel van Lily’s beauty routine begint met een highlighter, die ze voorzichtig aanbrengt over de oogleden en onder de rand van de wenkbrauw, om de vorm van haar wenkbrauw te accentueren. Vervolgens borstelt ze de wenkbrauwen voor wat extra volume en shape.

Bij de ogen gaat het allemaal om Franse eenvoud: een klein streepje eyeliner en een goede mascara doen al het werk. Voor nog meer sprekende wimpers gebruikt de actrice haar wenkbrauwborsteltje om de wimpers door te kammen.

Op de lippen komt tot slot een nude lipstick en een drupje gloss. Met de finishing touches droogshampoo, deodorant, handcrème en parfum is Lily helemaal klaar voor haar dag. Het parfum heet – heel toepasselijk – La Vie Est Belle en doet de actrice denken aan Parijs. “Dit luchtje brengt me terug naar de opnames in Parijs, het maakt me zo happy. Ik stel me voor dat ik terug ben in Parijs, een klein reisje in mijn hoofd.” Van ons mag je snel écht terug à Paris voor seizoen twee, Lily!

Bron: Vogue | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws