Nieuwe Netflix-serie Bridgerton is ‘kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey’

Netflix komt dit jaar met het perfecte kerstcadeau voor alle liefhebbers van drama, kostuums en juicy roddels.

Lees ook

Mochten skivakanties of grote familiediners deze kerst niet doorgaan, dan kun je altijd nog met een dekentje op de bank kruipen en Netflix kijken. Op 25 december verschijnt namelijk Bridgerton, een nieuwe dramaserie die nu al de kruising tussen Gossip Girl en Downton Abbey wordt genoemd.

Hoge verwachtingen

Bridgerton heeft alle ingrediënten om een groot succes te worden in huis. De roddels en rijkdom à la Gossip Girl en historische (maar jaloersmakende) outfits als in Downton Abbey beloven al veel goeds, maar daarnaast is de serie ook nog eens gemaakt door Shonda Rhimes (van Grey’s Anatomy) en wordt de voice-over ingesproken door niemand minder dan Julie Andrews. Geen wonder dat de verwachtingen hoog liggen!

Het verhaal

De serie volgt de high society in het negentiende-eeuwse Londen, met daarbij alle juicy roddels, rivaliteit, schandalen en knappe huwelijkskandidaten die je in een kostuumdrama hoopt te zien. Centraal staat Daphne Bridgerton (gespeeld door Phoebe Dynevor), de oudste dochter van een machtige familie die klaar is om de liefde te vinden. Maar dat gaat niet zonder tegenslag.

Kerstcadeautje

Drama, jurken, romantiek – Bridgerton kan zó op je kijklijst. De acht afleveringen van het eerste seizoen verschijnen 25 december op Netflix. De trailer laat nog even op zich wachten, maar met foto’s geeft Shonda ons alvast een voorproefje. Gelukkig hebben we binnenkort genoeg nieuwe kerstfilms op Netflix om het aftellen makkelijker te maken.

Bron: Glamour UK | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook