Even wegdromen: de mooiste woontrends voor 2021

Wij zetten de mooiste interieurtrends voor het aankomende jaar op een rij.

Doordat we meer meer thuisblijven dan normaal, is de kans groot dat je iets in je huis wil veranderen. De herfst is hier het ideale moment voor. Tijdens deze donkere periode wordt namelijk het nieuwe woonseizoen afgetrapt. Ben jij benieuwd naar alle ins en outs van de meest fabulous woonkleuren, accessoires, materialen en prints voor in huis? Wij zetten de meest hotte woonitems voor 2021 voor je op een rij.

Op wereldreis

De wereld rondreizen in een gedeeltelijke lockdown? Nope, vergeet het maar. Wat je wél kunt doen, is de wereld in huis halen. Het nieuwe jaar staat in het teken van wereldse kleuren, prints en details. Remember dat Scandinavische interieur wat je jaren geleden zo fantastisch vond? Daar gooien we nu een werelds sausje overheen.

Combineer die strakke Zweedse houten meubel met Indiase kleurrijke printjes of kies voor batik plaids, kussens en banken. Het draait allemaal om veel kleur, veel accessoires en veel culturele invloeden. Kies hierom voor opvallende stoffen en robuuste meubels. Eigenlijk zijn er geen regels en mag je gerust alle materialen met elkaar combineren. Makkie, toch?

Greep naar het verleden

Een andere woontrend die we in 2021 veel gaan zien, is een mix tussen romantisch vintage interieur met boho bloemetjes, retro accessoires en veel gebruik van suède. Hierbij zien we voornamelijk warme kleuren terug: van donkerrood tot oudroze en van terracotta tot okergeel en zelfs zwarte elementen.

Hoe je dit aanpakt? Door een mix te maken van vintage meubels en retro details. Let ook goed op de verlichting: industriële lampen doen het – je verwacht het niet – juist heel goed in dit interieur. Een lamp is meer dan alleen een lichtje aan de muur of het plafond. Kies voor retro of zwart schakelmateriaal van De Oude Schakelaar en je hebt een goede mix.

Dit bericht bekijken op Instagram

DESIGNJACHT Dol ben ik op design in huis! Na vier jaar wonen in ons Haarlemse droomhuis heb ik al een mooie verzameling bij elkaar, zoals de Skygarden lamp van Marcel Wanders boven de eettafel. In eerste instantie een normale lamp, totdat je erin kijkt een een sprookjesachtig tuintje ontdekt. Het mooie van design is dat het tijdloos is, niet in waarde afneemt én uiteraard prachtig staat voor in huis. Design duur? Niet altijd! Want als ik je nou vertel dat je voor €2,- een designstuk kunt scoren? @lotto_nederland komt namelijk met de Lotto Designjacht waar je op Marktplaats betaalbaar design koopt voor de prijs van een lot. Een speelse lamp van Monique de Bouvrie en een stoel/kapstok van Sjoerd Vroonland werden door twee nietsvermoedende kopers voor een prikkie gekocht. Er gaan vandaag, 13 en 15 augustus nog 3 designstukken online op Marktplaats. Ik weet al welke, maar mag het jullie niet vertellen…. Een hint? Eentje is diamantvormig. Oh, en check even de insta van @_finntage voor meer hints en wie weet scoor je dus voor €2,- echt design voor in huis. Welk designstuk heb jij in huis of hoop je ooit te scoren? #interiorjunkiecollab #design #designjacht #casainteriorjunkie #lottedesignjacht #eethoek #woonkamer #interieurstyling #sierlijsten #homedecor #wooninspiratie #designlamp

Een bericht gedeeld door Elisah Jacobs | INTERIORJUNKIE (@interiorjunkiecom) op

Japandi

Krijg je het Spaans benauwd van al die kleuren, prints en materialen? No worries: voor de liefhebbers van een strak en rustig design is er ook een woontrend. De stijl Japandi is again een wereldse woontrend, maar gespecificeerd op twee landen of werelddelen: Japan en Scandinavië. Allebei de trends bieden iets cleans.

Waar je aan moet denken? Bij een woonruimte in de stijl van Japandi moet je denken aan redelijk steriele ruimtes met veel organische vormen, sobere meubels, weinig accessoires en hele neutrale kleuren. Binnen deze stijl is het aan te raden om de focus op kleine dingen in een ruimte te leggen. Laat één kunstwerk er bijvoorbeeld uit springen, kies voor een opvallende deur of ga voor een bijzondere kleur bank.

Een opvallende deur is in 2021 een heuse trend. Je maakt van je deur een eyecatcher door 'm te verven of te kiezen voor een unieke deurklink. De deurklinken van De Oude Deurklink passen perfect binnen Japandi en zorgen ervoor dat de ruimte allesbehalve saai oogt.

Duurzaamheid

Tot slot een woontrend die we sowieso kunnen verwachten: een duurzaam interieur. Natuurlijke en duurzame materialen zoals rotan en bamboe zagen we het afgelopen seizoen al veel voorbij komen. Ook kiezen steeds meer mensen voor meubels en accessoires van gerecyclede materialen. Duurzame producten gaan hand in hand met natuurlijke trends, zoals natuurlijke kleuren. En daar worden wij heel blij van.

Kies bijvoorbeeld voor effen kleuren als lichtgroen, olijfgroen, beige, okergeel of terracotta. Deze kleuren sluiten goed aan bij de wereldse woontrends, maar combineren ook goed met vintage of retro items. Wil jij je interieur ook verduurzamen? Bezoek dan eens de plaatselijke kringloop. Vaak scoor je hier de mooiste pareltjes voor weinig geld. En daar is je portemonnee dan ook weer blij mee. Good luck!

Beeld: Unsplash

Laatste nieuws