Kroket zonder koe: McDonald’s introduceert vegetarische McKroket

Voor deze veggie snack kun je nu ook terecht bij McDonald's.

Lees ook

Voor een vegetarische vette hap konden we al bij McDonald’s terecht, maar nu steekt de restaurantketen voor het eerst ook de McKroket in een veggie friendly jasje. Vanaf 20 oktober is de burger tijdelijk verkrijgbaar. Daar zeggen we geen nee tegen!

Veggie friendly

McDonalds weet dat klanten een goede gefrituurde maaltijd kunnen waarderen, maar liever wél met een schoner geweten. Zo nam McDonald’s eerder dit jaar al stappen op het gebruik van wegwerpplastic te verminderen (bye bye, plastic rietjes) en streeft de keten ernaar om het vega-aanbod steeds meer uit te breiden.

Een vega-snack is dus niks nieuws voor de keten, maar de vega-kroket is dat wel. Tot nu toe stond er alleen nog vegetarisch ‘kippenvlees’ op de menukaart, nu komt daar voor het eerst een ‘rundvlees’-burger bij. De vleesloze McKroket neemt het stokje over van de Veggie Nuggets, die eerder tijdelijk te bestellen waren.

Nieuwe burger, zelfde smaak

Op smaak hoeven we in ieder geval niet in te leveren. De veggie McKroket komt op hetzelfde zachte broodje en met dezelfde dikke klodder mosterdsaus als het origineel. Volgens McDonalds is de burger ‘even kroketterig van smaak’.

Ook leuk: de veggie McKroket is de enige McDonald’s burger die zowel 100 procent vega als 100 procent Nederlands is. Helemaal vrij van ‘koe’ is de burger niet, want er zit wel koemelk in verwerkt. De vegans onder ons moeten dus nog even geduld hebben tot de McDonald’s met een plant-based variant op de proppen komt.

McDrive

Als jij je tanden wilt zetten in de veggie McKroket, dan heb je nog zo’n vijf weken de tijd. Na 23 november verdwijnt de vegaburger weer van de kaart. Ondanks de sluiting van de horeca kun je nog wel een bezoekje brengen aan de McDrive of McDelivery inschakelen om de vega-kroket te scoren. Ga jij ‘m proeven?

Bron: AD, McDonald’s | Beeld: McDonald’s Nederland

Laatste nieuws

Zie ook