Sylvie Meis doet boekje open over einde van huwelijk met Rafael van der Vaart

Volgens de presentatrice speelde haar ziekte een grote rol in de breuk van het koppel.

Lees ook

In een openhartig interview met het Duitse Bild vertelt Sylvie Meis over de periode waarin ze tegen borstkanker vocht. Naar eigen zeggen heeft deze diagnose een rol gespeeld in het einde van haar huwelijk met Rafael van der Vaart.

Borstkanker

In het kader van borstkankermaand sprak de presentatrice openhartig over haar ziekte. Op 31-jarige leeftijd kreeg Sylvie de diagnose borstkanker. Destijds was de presentatrice nog getrouwd met Rafael en was hun zoontje Damián pas drie jaar oud.

De presentatrice hoopte dat ze de ziekte kon bestrijden met pillen of bestraling, maar niets bleek minder waar. De kanker was uitgezaaid naar een lymfeklier. Er volgde een heftige periode en dit had impact op de relatie van Sylvie. De presentatrice is van mening dat zonder haar diagnose haar huwelijk met Rafael mogelijk minder snel tot een einde was gekomen.

Grote rol

“Het is niet de oorzaak van de breuk, maar de diagnose speelde zeker een rol. Als je leven zo ingrijpend verandert, heeft dat natuurlijk ook invloed op je relatie. Met zo'n ziekte verander je als persoon, je bent niet meer dezelfde persoon”, laat Sylvie weten.

Naar eigen zeggen is ze bewuster geworden van het leven. “Ik ben me er nu van bewust dat we maar één leven hebben en dat dit alles eindig is. Dus ik probeer elke dag zo gelukkig mogelijk te zijn.”

Inmiddels is Sylvie al een paar jaar kankervrij, maar moet ze nog steeds medicijnen slikken. Ook heeft ze elk half jaar een controle. “Je moet alerter blijven dat de kanker terug kan komen. Daarom zijn regelmatige controles zo belangrijk. Hoe mijn leven eruit zou hebben gezien zonder de ziekte? Absoluut anders. Ik zou zeker een tweede kindje hebben gehad.”

Bron: Bild | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook