Grazia tipt: déze series, films en documentaires mag je niet missen

Deze films, series en docu's staan op onze kijklijst.

Lees ook

Nog geen idee wat je wilt kijken op Netflix, Videoland of in de bioscoop? Grazia tipt een aantal leuke films, series en documentaires.

The Host

The Host gaat over de Londense Bankier, Robert Atkinson (Mike Beckingham). Hij heeft zichzelf in de schulden gewerkt en besluit dit op te lossen door drugs naar Amsterdam te smokkelen voor een Chinees drugskartel. Hiermee stapt hij onbedoeld in een dodelijk spel van keuzes en consequenties. Al onderweg naar Amsterdam, blijkt niets wat het lijkt te zijn. Tijdens zijn verblijf bij gastvrouw Vera (Maryam Hassouni), blijkt dat er grote geheimen schuilgaan achter de deur van het Amsterdamse grachtenpand.

The Host is nu te zien op Pathé Thuis, iTunes, MovieMax, Tele2, T-Mobile, KPN, Amazon Prime, Google Play, Ziggo en Mejan.

https://youtube.com/watch?v=dTCRD6Pquh8

Lieve Mama

De bestseller Lieve Mama van Esther Verhoef is verfilmd tot zesdelige serie. Lieve Mama gaat over de levens van een welgestelde moeder en een kansarme jongere. Ze raken allebei op een avond, ieder op hun eigen manier, betrokken bij een overval met een dodelijke afloop…

Lieve Mama is nu te zien bij Videoland.

Bibian Mentel LEEF

Voormalig snowboarder Bibian Mentel leeft al meer dan twintig jaar met kanker en kreeg maar liefst veertien keer het slechte nieuws dat de kanker opnieuw terugkeerde. Ze onderging tig operaties en 74 bestralingen. In maart 2019 belandde ze door een rugoperatie in een rolstoel.

Ondanks alle operaties en bestralingen die Bibian onderging, zitten er nog steeds veel uitzaaiingen in haar lichaam. De situatie is zorgwekkend, maar Bibian en haar gezin weigeren om die rotziekte alles te laten bepalen. Documentairemaker Jesse Bleekemolen volgde Bibian een jaar lang met een zeer intiem portret als resultaat.

Bibian Mentel LEEF is vanaf 21 oktober te zien bij Videoland.

Bibian Mentel LEEF

Farewell Paradise 

Farewell Paradise is een documentaire die gaat over vier zussen die door de scheiding van hun ouders het paradijs van de vrije en welvarende Bahama’s in de jaren zestig moeten verlaten. De zusjes verhuizen vervolgens met hun moeder naar het koude, zuinige Zwitserland. Bij gebrek aan huis en geld worden de zusjes onderverdeeld in pleeggezinnen.

In Farewell Paradise wordt beetje bij beetje het levensverhaal van deze familie ontrafeld. Vanaf 29 oktober in de bioscoop.

Casanova’s

In de film Casanova’s gaat de onzekere journalist Bas (Jim Bakkum) undercover om de mysterieuze datingcoach Don Marco (Tygo Gernandt) te ontmaskeren. Tijdens de datingcursus lijkt hij echter al snel gevoelens te krijgen voor Roos (Lieke van Lexmond), die samen met Don Marco de cursus geeft…

De langverwachte romantische komedie Casanova’s draait nu in de bioscoop.

I Am Greta

Regisseur Nathan Grossman volgde de Zweedse activist Greta Thunberg – met toestemming van haar ouders – tijdens ontmoetingen met wereldleiders, grote protestbijeenkomsten, maar ook thuis wanneer ze plezier heeft met haar familie.

I Am Greta draait vanaf 22 oktober in de bioscoop.

La Révolution

Naar verluidt is La Révolution de nieuwe hit van Netflix. De serie is een fictieve vertelling van de Franse Revolutie die bomvol drama, actie, weelderige kostuums, sex en euhm… nog meer actie zit. Armoede, ziekte en hongersnood zorgen ervoor dat de verschillen tussen arm en rijk wel erg groot worden. En als Joseph Guillotin – yep, de latere uitvinder van de guillotine – een mysterieuze ziekte ontdekt, zet dat de adel ertoe aan om gewone burgers te vermoorden.

La Révolution staat vanaf 16 oktober op Netflix.

On the Rocks

Laura (Rashida Jones) denkt dat ze gelukkig getrouwd is, maar wanneer haar man Dean (Marlon Wayans) ineens regelmatig overwerkt met een nieuwe collega, begint Laura het ergste te vermoeden. Ze schakelt de hulp in van haar impulsieve vader Felix (Bill Murray). Wat volgt is een hilarische zwerftocht door New York.

On the Rocks draait nu in de bioscoop en is vanaf 23 oktober te streamen via Apple TV+.

Beeld: Casanova’s, RTL

Laatste nieuws

Zie ook