Love Islands Mert over Remco: ‘Ik heb hem niet meer gesproken’

Heftig! Zimra Geurts ernstig ziek door borstimplantaten

Er bleek meer aan de hand te zijn dan een burn-out…
Zimra Geurts

Zimra Geurts deelde ruim drie jaar geleden dat ze kampte met een burn-out. De gezondheid van het model ging snel achteruit. Al snel bleek echter dat er meer aan de hand was. Na veel onderzoeken bleek dat Zimra’s borstimplantaten haar ernstig ziek maakten…

Bericht

Voor het eerst sinds lange tijd post Zimra weer een foto op Instagram. Helaas deelt ze geen vrolijk bericht. In de caption staat namelijk dat Zimra ernstig ziek is.

“De afgelopen jaren is Zimra ernstig ziek geweest. Dit begon met een diagnose burn-out, maar na ernstige achteruitgang werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was”, begint het bericht. “Na een lange weg zijn we er eindelijk achter gekomen dat Zimra ernstig ziek bleek door haar borstimplantaten, het ASIA-syndroom.” Het ASIA-syndroom is een auto-immuunziekte.

Herstel

Zimra’s borstimplantaten zijn vervolgens met spoed verwijderd. Sindsdien revalideert het model, maar haar gezondheid gaat in kleine stappen vooruit. Op haar website, die ze speciaal in het leven riep om haar verhaal te delen, is te lezen dat ze maandenlang in bed lag en intensieve zorg nodig had.

“Zimra lag negen maanden in bed. Daarvan sprak ze zes maanden helemaal niet, geen woord. Ze had hier geen energie meer voor. Als ze één vinger opstak betekende dat ‘ja’ en twee vingers betekende ‘nee’. Als ze haar hand omhoog deed, kwam het niet meer binnen wat we tegen haar zeiden en lieten we haar helemaal met rust.”

Goede doel

Zimra hoopt door haar verhaal te delen andere vrouwen te helpen en meer aandacht te vragen voor de negatieve effecten van plastische chirurgie. Ook gaat ze de borstimplantaten die haar zo ziek maakten veilen op haar website. De opbrengst gaat naar de stichting Women for Women.

Dit bericht bekijken op Instagram

De afgelopen jaren is Zimra ernstig ziek geweest. Dit begon met een diagnose 'burnout' maar na ernstige achteruitgang werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was. Na een hele lange weg zijn we er eindelijk achter gekomen dat Zimra ernstig ziek bleek door haar borstimplantaten, het ASIA-syndroom. Haar implantaten zijn toen met spoed verwijderd en sindsdien is zij revaliderend en gaat in hele kleine stappen vooruit. Zij kiest ervoor om dit nu te delen, omdat zij hoopt dat er zo meer aandacht komt voor dit ziektebeeld en hier ook andere vrouwen mee te helpen. Zimra is er zeer ernstig ziek van geworden, zij heeft 9 maanden in bed gelegen en intensieve zorg nodig gehad. Wij hebben met de hulp van @tegendraads.eindhoven de website www.zimraasia.nl gebouwd (link in bio). Hier lees je het volledige verhaal van de tijd die Zimra de afgelopen jaren achter de rug heeft en vind je meer informatie over het ASIA-syndroom. De borstimplantaten waar Zimra zo ziek van is geworden worden hier ook geveild voor het goede doel @womenforwomen 💞 Zimra hoopt dat het ASIA-syndroom en de negatieve effecten van plastische chirurgie hierdoor beter onder de aandacht komen, mocht je dit bericht willen delen of mensen willen taggen, heel graag 🙂❤ Website gebouwd door @tim_vanmol @woutdewit

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss) op

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f93734591849', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });