Déze feitjes wist je nog niet over Undercover

Eén van de acteurs blijkt een schlagerzanger te zijn.

Lees ook

Ondanks dat het tweede seizoen van Undercover nog niet volledig op Netflix staat, maken wij ons alvast op voor het derde seizoen van de spannende serie. Want ja, die is onderweg! We kunnen met z'n allen geen genoeg krijgen van de serie, maar kende je deze feitjes al?

1. Ferry Bouman bestaat

Ja, je leest het goed, Ferry Bouman bestaat écht. Maar dan wel onder een andere naam. Het personage is gebaseerd op Janus van Wesenbeeck uit Eindhoven, die door de Belgische justitie tot een van de grootste drugshandelaren van Europa wordt gerekend. Van de camping en de undercoveragenten tot de criminele activiteiten: het script van Undercover seizoen 1 lijkt bijna rechtstreeks uit zijn strafdossier te komen.

2. Schlagerzanger

Wait, what?! Tom Waes, in de serie Bob, blijkt een schlagerzanger te zijn. Bij onze zuiderburen is Tom vooral bekend als presentator op de Vlaamse tv, maar de acteur scoorde ook een heuse zomerhit. Niet veel later volgde er zelfs een tweede single.

3. Camping van SBS-ster

Camping Zonnedauw, waar het eerste seizoen van Undercover zich grotendeels afspeelt, is in bezit van SBS-ster Peter Gillis. Eigenlijk heet het vakantiepark Blauwe Meer en bevindt het zich in de Belgische plaats Lommel. De camping waar het verhaal zich in werkelijkheid heeft afgespeeld bevindt zich óók in Lommel, namelijk vakantiepark Parelstrand. Volg je het nog?

4. Villa Achterwerk

Acteur Raymond Thiry speelt in seizoen 1 de rol van John Zwart, gangster en rechterhand van Ferry. In de serie mag Raymond misschien angstaanjagend overkomen, in werkelijkheid is hij allesbehalve dat. Hij heeft al vele rollen gespeeld, maar deze is misschien wel het meest opmerkelijk: op zijn zestiende was Thiry te zien als Gert-Jan van Rossum in Villa Achterwerk. Inderdaad, hij was een van 'de mannen van Roos'.

5. Kim en Martijn

In het tweede seizoen van Undercover zijn veel nieuwe gezichten te zien. Benja Bruijning is daar één van. Hij speelt Martijn, de vriend van Kim, die wordt gespeeld door Anna Drijver. Misschien is het je al opgevallen dat de romantiek van het scherm afspat en dat zonder reden. Kim en Martijn hebben in real life namelijk ook een relatie. Cute!

6. Het Huis Anubis

Guess what: undercoveragente Lisa de Wit speelde jarenlang in de serie Het Huis Anubis. Lisa is één van de nieuwe personages in seizoen 2 en wordt gespeeld door actrice Sanne Samina Hanssen. Van 2009 tot 2011 speelde Sanne de rol van Anastacia in de Nickelodeon-serie. Hallo, jeugdsentiment.

Dit bericht bekijken op Instagram

#hethuisanubisdevijfvanhetmagishezwaard

Een bericht gedeeld door Het Huis Anubis (@het.huis.anubis) op

Bron: Flair | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook