Love Islands Remco doet boekje open over haatreacties: ‘Dat doet me echt pijn’

Naar eigen zeggen schrok de Islander vooral van één bepaalde reactie.

Op Twitter en Instagram stroomden na iedere Love Island-aflevering de comments binnen. Islander Remco kreeg naar eigen zeggen pure haat over zich heen. In gesprek met Grazia vertelt hij over de reactie die hem het meest raakte.

Haatreacties

“Het overgrote deel van de reacties bestond uit pure haat”, begint Remco. De Islander laat weten dat hij niet alle reacties heeft gelezen, maar alleen af en toe wat voorbij zag komen. Toch gingen sommige reacties hem niet in de koude kleren zitten.

“Ik kreeg ook haat naar familie en vrienden toe, dat doet me echt pijn. Veel mensen zeggen dat ik een vriendin had thuis. Dat is gewoon niet het verhaal, dat is zo overdreven. Ik lees de reacties niet allemaal. Ik ken ze niet, dus het boeit me niet.”

Reacties Islanders

Niet alleen de kijkers thuis lieten een mening achter. Ook andere Islanders – die al eerder de villa moesten verlaten – lieten een berichtje achter op Instagram.

“Van het berichtje van Islander Kai ben ik enorm geschrokken, aangezien ik hem echt als een vriend zie. Hij reageerde: ‘Ben ik dan voor niks naar huis gegaan?’. Ondanks de milde reactie, deed me dat echt pijn”, legt Remco uit. Gelukkig laat hij weten dat de lucht inmiddels is geklaard. “We hebben goed met elkaar gesproken.”

Gelukkig laat de Islander weten dat hij niet alleen maar bakken kritiek krijgt. “Ik heb veel steun aan de mensen die mij kennen. Van deze mensen heb ik heel veel liefde ontvangen.”

Andere verwachtingen

De Islander kreeg niet alleen veel haat over zich heen. Veel kijkers vroegen zich ook af waarom Remco aan dit liefdesavontuur meedeed.

“Ik dacht: het is gewoon een leuk avontuur, ik maak daar kans om liefde te vinden. Maar het feit dat m’n ouders erbij betrokken werden, ik er ook goede vrienden en relaties uit zou halen en de connecties met elkaar zo hecht zouden worden, had ik niet verwacht. Ik dacht: ik doe mee met een spel, maar dit spel werd veel serieuzer dan ik had verwacht. Ik had nog nooit een Love Island-seizoen tot het einde gekeken, dus dit wist ik niet.”

Bron: Grazia | Beeld: RTL

Laatste nieuws