Emily in Paris’ Lucas Bravo reageert op kritiek rondom de serie

Ook doet Lucas aka Gabriel (de Franse chef-kok) een boekje open over seizoen 2.

Lees ook

De serie Emily in Paris heeft zich de woede van de Fransen op de hals gehaald. Franse kijkers vinden namelijk dat de Franse bevolking gestereotypeerd wordt. De Franse acteur Lucas Bravo – also known as handsome buurjongen Gabriel – reageert op alle kritiek.

Stereotype

Aan de lopende band sigaretten roken, altijd chagrijnig zijn en de hele dag door de stad paraderen met un baguette in je linkerhand. Als het aan de makers van Emily in Paris ligt is dit de Fransman in een notendop.

In een review in het Franse Premiere reageert een Franse kijker dat geen enkel cliché wordt gespaard. Zo zegt de Fransoos: “In de serie zien we dat de Fransen allemaal gemeen zijn en dat ze allemaal lui zijn, ze komen pas tegen het eind van de ochtend aan op kantoor. Ze zijn constant aan het flirten en hebben geen idee wat loyalty is. Ze zijn seksistisch en, hoe kan ik het vergeten, zijn vies en smoezelig. Alle clichés komen wel voorbij in deze serie.”

Klein stukje Parijs

De acteur die de rol van Gabriel aannam in de populaire Netflix-hit kan dit wel begrijpen, maar is het niet helemaal eens met alle commotie. Aan Cosmopolitan USA vertelt de acteur hoe hij erover denkt.

“Parijs is een van de meest diverse steden in de wereld. We hebben zoveel verschillende manieren van denken, verschillende nationaliteiten, verschillende buurten. Het is een hele wereld in één stad gepropt.”

“Als je op een gegeven moment een verhaal over Parijs wilt vertellen, moet je eens invalshoek kiezen. Je moet een visie kiezen. Franse critici begrepen niet dat het maar één visie is. Ze zeggen: 'Oh dat is niet wat Parijs is', en dat klopt ook. Paris is many things”, legt Lucas uit. Aha!

Bron: US Weekly | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook