Dít zijn de interieurtrends voor het komende seizoen

Wij zetten de mooiste interieurtrends voor je op een rij.

It's official: de herfst is van start gegaan. We kruipen 's avonds op de bank met een kleedje en maken het binnen gezellig met kaarsjes. Hoe fijn is het als jouw interieur dan helemaal up-to-date is? Wij zetten de nieuwste interieurtrends voor het komende seizoen voor je op een rij, zodat jij helemaal happy bent in je eigen huis.

Warm, warmer, warmst

In het najaar mag de inrichting van je huis best een beetje knusser zijn. Dit knusse gevoel creëer je onder meer door kleuren in een warme tint te gebruiken. Een item in je woonkamer in de kleur cognac, okergeel of olijfgroen geven je een interieur een warme touch. Denk hierbij aan items als eetkamerstoelen, een fauteuil of kussens.

Niet alleen de items in je woonkamer dragen bij aan het knusse gevoel, een likje verf op de muur doet ook wonderen. Geef de wand achter je bankstel bijvoorbeeld eens een terracottakleur. Wedden dat je bank of die ene poster aan de muur er plotseling echt uitspringt?

Niet alleen in de woonkamer doet een kleurtje aan de muur wonderen. Ook in de slaapkamer zorgt een warme kleur voor rust, en guess what: zo kom je ook nog eens aan een betere nachtrust. Zo kom je de wintertijd sowieso goed door.

Line art

Heb je veel kale muren in huis? Fleur je wanden op met één of meerdere posters. Dit geeft je interieur een hele andere look and feel. Tegenwoordig is er voor iedere interieurstijl wel een juiste poster te vinden.

Kun je niet zo goed kiezen? Ga in dat geval voor posters met line art. Deze artistieke pareltjes passen in ieder interieur en zijn dit seizoen erg populair. Kies voor een poster zonder lijst, of een zwarte lijst met een dunne rand. Zo gaat alle aandacht naar de dunne lijnen op het witte doek. Love it.

All natural

Je verwacht het misschien niet, maar de materialen in je interieur bepalen de sfeer in huis. Dit seizoen kiezen we voor rotan, hout en bamboe. Kies bijvoorbeeld voor een rotan lamp boven een ronde eettafel en ga voor eetkamerstoelen van hout.

We zien deze natuurlijke materialen dit seizoen vooral in lichte kleuren. Extra leuk: combineer die natuurlijke materialen met een grote hoeveelheid groene planten. Plaats een aantal grote en kleine planten naast elkaar en voilà, je interieur ziet er totaal anders uit.

Statement piece

Misschien denk je dat je met een grote plant alle aandacht trekt, maar dit seizoen gaan we nét een stapje verder. Kies voor een statement piece als een bankstel of een dressoir in een opvallende kleur.

Heb je geen zin in zo'n grote uitgave? Kies dan voor een XL-vaas in een warme kleur en vul 'm met een grote bos droogbloemen. Wedden dat je interieur meteen een compleet andere look and feel krijgt.

Een tweede leven

Duurzaamheid speelt al langer een rol, maar wordt alleen nog maar belangrijker. Meubels die gemaakt zijn van gerecycled hout zijn een goed voorbeeld van duurzaamheid. Zo geef je het item als het ware een tweede leven. Dit kun je natuurlijk ook doen door een woonitem een make-over te geven. Verf dat oude kastje in een nieuwe kleur of vervang de handgrepen. Wees vooral lekker creatief.

Wil je deze interieurtrends toepassen in jouw huis? Kijk dan eens op www.sohome.nl of bezoek de concept store in Barneveld. Sohome is een inspirerende woonwinkel waar jij sowieso slaagt voor on trend items. Je vindt hier alles om van jouw huis echt je eigen plekje te maken.

Kom je er niet helemaal uit? Bij Sohome kun je ook terecht voor gratis interieur- en stylingadvies. De stylisten denkt met je mee en houdt rekening met jouw wensen. Of je nu houdt van modern of juist van een landelijke woonstijl; bij Sohome vind je precies wat je zoekt.

Laatste nieuws