Merde! Franse kijkers zijn niet zo blij met de serie Emily in Paris

De Fransen in de serie lopen nog nét niet de hele dag met een baguette in hun hand, luidt de kritiek.

Lees ook

De serie Emily in Paris heeft zich de woede van de Fransen op de hals gehaald. Veel Franse kijkers noemen de serie beschamend en vinden dat de Franse bevolking gestereotypeerd wordt. Merde, zal actrice Lilly Collins, die de Amerikaanse Emily speelt, vast en zeker denken.

De serie

Met Darren Starr als bedenker van de serie, konden we al rekenen op een goede dosis Sex and the City-vibes. Hoewel het verhaal zich niet in New York afspeelt, geeft het ons hetzelfde feel good gevoel als SATC. Mode, liefde, Parijs én drama: alle ingrediënten voor een fijne serie.

In de serie is Emily een ambitieuze jonge marketing manager uit Chicago die onverwachts haar droombaan in Parijs aangeboden krijgt. Het leven van de jonge business woman is al snel gevuld met romantiek, nieuwe vriendschappen, verrassende uitdagingen en overweldigende avonturen.

Franse kritiek

Toch zijn de Fransen niet zo impressed. Zij vinden dat de Amerikaanse serie Frankrijk en haar bewoners wel heel erg stereotypeert. In de serie zijn namelijk bijna alle Fransen verwaand. Daarnaast roken ze aan de lopende band sigaretten, hebben geen work ethic en zijn al-le-maal gemeen. Ze lopen nog net niet dag en nacht met een baguette in hun hand.

Cliché

In een review in het Franse Premiere zegt Charles Martin dat geen enkel cliché wordt gespaard. Zo zegt de Fransoos: “In de serie zien we dat de Fransen allemaal gemeen zijn en dat ze allemaal lui zijn, ze komen pas tegen het eind van de ochtend aan op kantoor. Ze zijn constant aan het flirten en hebben geen idee wat loyalty is. Ze zijn seksistisch en, hoe kan ik het vergeten, zijn vies en smoezelig. Alle clichés komen wel voorbij in deze serie.

Ook op een andere website, Allocine, wordt niet positief gereageerd op Emily in Paris. Daar scoort de serie slechts 2.9 van de 5 sterren. “Beschamende serie”, schrijft de website. “Alsof het in Parijs alleen om mode, romantiek en croissants draait.”

Tweede seizoen

Ondertussen gaan de geruchten dat er een tweede seizoen op komst is. Of de Fransen daar blij mee zullen zijn, is natuurlijk nog maar de vraag. Wij zitten stiekem al klaar. À bientôt.

Bron: her | Beeld: Emily in Paris

Laatste nieuws

Zie ook