Linda de Mol over kritiek op LINDA-cover: ‘Ik vind het niet helemaal fair’

De presentatrice is het niet eens met het commentaar op de body positivity-cover.

Lees ook

Linda de Mol sierde afgelopen zomer in bikini de cover van LINDA. De presentatrice wilde het statement maken dat ieder lichaam een bikini body is. Helaas kon Linda rekenen op flink wat kritiek. Zo waren sommige mensen ervan overtuigd dat ze alsnog lekker had lopen fotoshoppen. In de documentaireserie #eerlijkefoto van Miljuschka Witzenhausen reageert Linda op de kritiek.

Niet fair

Miljuschka zet zich al een tijd in voor body positivity en besloot dan ook de serie #eerlijkefoto te maken. In deze serie praat ze onder meer met Linda over de kritiek die de presentatrice kreeg na haar bikinicover. Zo zou er toch flink gefotoshopt zijn. “Dat kan ik echt met de hand op mijn hart zweren. Het is absoluut niet geshopt”, verklaart Linda. “Ik ben echt geen centimeter dunner of mooier gemaakt.”

Daarnaast zou Linda in het blad alsnog lijnen aanmoedigen. “Dat vind ik niet helemaal fair,” reageert de presentatrice, “want ik vind dat iedereen lekker moet doen wat-ie wil.”

#eerlijkefoto

Het interview met Linda was slechts een onderdeel van de documentaireserie van Miljuschka. In deze serie gaat de tv-kok dieper in op alle zaken die met body positivity te maken hebben.

Met de serie hoopt Miljuschka antwoorden te vinden op vragen als: ‘Wanneer zijn we tevreden met ons lichaam?’ en ‘Hoe kunnen we ons lichaam leren omarmen?’ “Ik heb de antwoorden ook niet, maar ga er wel naar op zoek. Het is heftig, mooi en emotioneel.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook