Lucy Woesthoff over dochter: ‘Het is een cadeautje van Guusje’

"Tijdens een gesprek met een medium kwam Guusje door en kreeg ik te horen dat ik nog een kindje zou krijgen."

Het nieuwe seizoen van Rooijakkers Over de Vloer is weer begonnen, en deze week reisde Art Rooijakkers af naar het westen van Nederland: Den Haag. Daar liep hij een dagje mee met niemand minder dan Dinand en Lucy Woesthoff, wat voor bijzondere en emotionele gesprekken zorgde.

Guusje Nederhorst

Want hoewel Dinand en Lucy inmiddels jaren gelukkig zijn met elkaar, kent iedereen nog de verdrietige periode rondom Dinand's eerste vrouw: Guusje Nederhorst. De Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice overleed 16 jaar geleden, een halfjaar na de geboorte van hun zoon Dean, aan de gevolgen van borstkanker.

Dochter Leia Guusje

Guusje heeft vervolgens altijd een rol in het leven van Dinand en Lucy gespeeld. Sterker nog: het stel vernoemde zelfs hun dochter Leia Guusje naar de actrice.

“Toen ik zwanger was van Leia, had ik heel sterk het gevoel dat Guusje's naam erbij moest. Ik had tijdens mijn vakantie naar Thailand namelijk een hele bijzondere ervaring. Tijdens een gesprek met een medium kwam Guusje door en kreeg ik te horen dat ik nog een kindje zou krijgen. Ik weet nog dat ik toen zei dat mijn man dat niet wilde. Het medium moest toen keihard lachen en ik denk Guusje ook. Hij zei echt: je krijgt nog een kindje en het wordt een meisje. Het is een cadeautje van Guusje”

Trots

Niet veel later bleek Lucy inderdaad in verwachting te zijn van een meisje, en dus kwam Lucy met het idee om hun dochter naar Guusje te vernoemen. “Als je het mij vijftien jaar geleden had gevraagd, had ik gedacht: 'Waar heb je het over?'. Maar nu dacht ik: ja, natuurlijk heet onze dochter Leia Guusje, it makes total sense!”

Toch zijn niet alleen Dinand en Lucy heel trots op haar naam, ook hun dochter is er heel erg blij mee. “Leia is heel trots op haar naam. Dat vind ik heel lief en ontroerend om te zien hoe ze dat zo naar zich toe trekt. Guusje is voor haar een andere mooie vrouw in haar leven”, aldus Lucy.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws