Romy Monteiro: ‘Ik ben op dit moment hartstikke trots op mijn lijf’

De actrice deelt een prachtig kiekje van zichzelf op Instagram.

Lees ook

Romy Monteiro deelt op Instagram een prachtig kiekje van zichzelf met daarbij een boodschap aan haar volgers. “Natuurlijk heb ik nog steeds onzekerheden, duh! Maar op dit moment ben ik hartstikke trots op mijn lijf, het proces en op deze foto”

Trots

Romy schrijft onder haar foto een eerlijk bericht aan haar volgers: “Ik heb lang getwijfeld over de tekst bij deze foto, omdat er de laatste tijd zoveel nadruk gelegd op het omarmen van je 'imperfecties' en die vooral ook laten zien en tonen. Ik zie meer rollen, ik zie straie en 'echte lichamen', en dat is top! Maar deze foto toont geen imperfecties van mij en toch ben ik er heel trots op…”

Strijd tegen suikers en vet

De musicalster is trots op zichzelf dat ze voor een merk in bikini staat te poseren en het ook nog eens mooi vindt. “Maar trots zijn op een uiterlijk iets komt soms zo oppervlakkig over. Maar ik ben wél heel trots dat ik mijn onzekerheden heb veranderd”, gaat Romy verder onder haar post.

Haar hele leven strijdt ze naar eigen zeggen tegen de kilo's en de verslaving aan suiker en vet. Al die tijd voelde ze zich niet zichzelf. “Het uiterlijk klopte niet bij het zieltje én ik was niet gezond bezig.”

Proces

Maar ondanks die balans was de brunette nog niet tevreden. “Wellicht herkennen sommigen dit ook, maar ik zag lange tijd nog de zwaardere versie van mezelf in de spiegel. Of staarde ik me blind op de imperfecties en wat nog 'beter kon'. Die onzekere gedachtes liggen niet aan een gewicht maar aan veel diepere zaken, maar ergens along the way zijn die twee (uiterlijk en innerlijk) vriendjes geworden”, aldus de zangeres.

Dit bericht bekijken op Instagram

Ik heb lang getwijfeld over de tekst bij deze foto omdat er de laatste tijd zoveel nadruk gelegd wordt over je ‘imperfecties omarmen’ en vooral die ook laten zien en tonen. Ik zie meer rollen, ik zie straie en ‘echte lichamen’ en das TOP! Maar deze foto toont geen imperfecties van mij en toch ben ik er heel trots op.. Ik vind het bizar dat ik daar gewoon sta te poseren voor een merk in bikini. Dat had mijn 16 jarige ik noooit geloofd! Dat ik daar sta en het ook nog eens mooi vind. Maar trots zijn op een uiterlijk iets komt soms zo oppervlakkig over. Maar ik ben wél heel trots dat ik mijn onzekerheden heb veranderd. Ik heb namelijk mijn hele leven gestreden tegen die kilo’s, tegen die suiker en vet verslaving. Als je me niet gelooft, google The Voice optredens en dan zie je dat ik veel kilo’s ben verloren. Toen vond ik mezelf ook mooi hoor maar ik voelde me niet mezelf. Het uiterlijk klopte niet bij het zieltje én ik was niet gezond bezig. Wat ik doe voor een gezonde levensstijl, wijd ik een keer wat langer over uit. Maaar nog steeds, zoals trouwe volgers vaak kunnen zien, is snoep mijn grootste vriend en vijand. De juiste balans had ik al een tijd terug gevonden maar was gek genoeg niet tevreden. Wellicht herkennen sommige dit ook maar ik zag lange tijd nog de zwaardere versie van mezelf in de spiegel. Of staarde ik me blind op de imperfecties en wat nog ‘beter kon’. Die onzekere gedachtes liggen niet aan een gewicht maar aan veel diepere zaken maar ergens along the way zijn die twee (uiterlijk en innerlijk) vriendjes geworden. Ik weet niet of dat lag aan het feit dat ik mijn uiterlijke doel had bereikt (je kent het wel, passen in die éne jeans) of dat ik ouder geworden ben en ik die jeans minder belangrijk vind. Natuurlijk heb ik nog steeds onzekerheden, duh, maar op dit moment ben ik hartstikke trots op mijn lijf, het proces en op deze foto! En dat mag ik best zeggen, vind ik. Denk ik. 😜 #thaikilaxromy

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook