Déze naam hadden Harry en Meghan zoontje Archie bijna gegeven

De kleine Archie had eigenlijk een hele andere naam gehad.

Lees ook

Archie, het zoontje van Harry en Meghan Markle had in eerste instantie heel anders geheten. In Finding Freedom, de biografie over het koppel, is te lezen dat de kleine Archie eigenlijk een veel traditionelere naam zou krijgen.

Naam

“Harry en Meghan hadden allang voor Archies geboorte een naam bedacht, omdat ze wisten dat ze een jongetje zouden krijgen. Dit vertelden ze trouwens aan bijna niemand, omdat ze het als een verrassing wilden houden”, is te lezen in de biografie.

“Ze hebben even gedacht aan de naam Archibald, maar hebben toch besloten om de kortere versie te kiezen. Hij zal altijd kleine Archie blijven”, aldus een vriend tegen de schrijvers van het boek.

Betekenis

De ouders van de kleine man hebben vorig jaar laten weten waarom hij deze naam heeft gekregen. “Het woord 'Arche' betekent in het Grieks 'bron van actie ondernemen'. Dit woord hebben we ook gebruikt als naam van onze liefdadigheidsorganisatie, Archewell, die we graag samen wilden opzetten. De naam van onze organisatie was de inspiratie voor de naam van onze zoon. Om iets te doen wat betekenis heeft”, vertelden Meghan en Harry destijds aan Telegraph.

Biografie

De biografie is geschreven door de Koninklijke correspondenten Omid Scobie en Carolyn Durand. Het boek is geschreven met behulp van mensen die dicht bij het koppel staan. Echter, er zou niet officieel toestemming aan Meghan en Harry gevraagd zijn voor het uitgeven van Finding Freedom.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook