Linda Hakeboom opnieuw openhartig over borstkanker

"Als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad."

Lees ook

Linda Hakeboom is in een gesprek met acteur Nasrdin Dchar in de nieuwe LINDA. bijzonder openhartig over haar ziekte, borstkanker. Ze geeft antwoord op pittige vragen en onthult waarom ze besloot haar diagnose online te delen.

Openhartig

In augustus werd er borstkanker bij Linda geconstateerd. “Ik heb slecht nieuws gekregen. Het knobbeltje dat ik ontdekte blijkt kwaadaardig”, schreef Linda op Instagram. Kort daarna bleken er ook uitzaaiingen gevonden te zijn. “Het goede nieuws is dat het alleen in de lymfeklieren zit. Als het goed is kan de chemotherapie daar een hoop in betekenen”, aldus de documentairemaker.

Traject

“Sommige mensen zeiden: 'Wat dapper dat je daar zo open over bent' en toen dacht ik: wat verdrietig eigenlijk dat er blijkbaar een taboe op rust. Maar uiteindelijk denk ik: als ik ook maar één iemand heb aangezet om eerder naar de huisarts te gaan als ze iets geks in haar borst voelt en ze is er op tijd bij, dan ben ik al heel blij”, vertelt ze.

Nasrdin vraagt vervolgens of ze bang is voor de dood. “Nou, daar ging ik natuurlijk ook ineens veel over nadenken. Maar mijn conclusie was 'nee'. Ik voelde echt: als dit het was voor mij, dan heb ik echt een mooi leven gehad, heel veel meegemaakt, de verhalen verteld die ik wilde vertellen en als hier de eindstreep is, dan is dat hoe het moet zijn”, aldus Linda.

Ze start binnenkort met de zwaarste chemotherapie.

Bron: Linda, Story | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook