Robin Martens openhartig over hoogsensitiviteit: ‘Ik ben een loner’

De actrice legt uit dat het leven met hoogsensitiviteit niet altijd makkelijk is.

Lees ook

Niet kunnen functioneren in een oud huis, emoties van een ander overnemen en overprikkeld raken in de supermarkt. Robin Martens is hoogsensitief en vertelt in de nieuwste Beau Monde openhartig over haar bijzondere leven.

Supermarkt bezoekje

Nadat ze vroeger regelmatig last had van extreme nachtmerries, besloot de actrice een spiritueel psycholoog te bezoeken. Hier werd haar verteld dat zij hoogsensitief is. Robin kan namelijk emoties van anderen overnemen en voelt alles intens.

Een bezoekje aan de supermarkt kan soms al te veel gevraagd zijn. Alhoewel, Robin heeft hier zo haar trucjes voor. “Stel dat ik naar de supermarkt ga en niet wil worden aangesproken, dan visualiseer ik een wit licht om me heen, van mijn hoofd tot mijn voeten. Ik merk daarna dat er alleen maar lachende, vrolijke mensen op me afkomen.”

Oude ziel

De actrice heeft als kind leukemie gehad. Door deze heftige gebeurtenis staat Robin anders in het leven. “Er wordt regelmatig tegen me gezegd dat ik een oude ziel heb. Ik denk dat het een combinatie is van mijn hooggevoeligheid en mijn verleden.”

Robin weet inmiddels dat ze vanwege haar hoogsensitiviteit niet in een oud huis kan wonen. “Mijn eerste huis was nieuwbouw. Mijn tweede woning was dat niet en daar had ik veel last. Voor andere mensen is het misschien moeilijk te begrijpen, maar ik kan het aanvoelen als er in een huis veel ruzie is gemaakt of als er mensen zijn overleden. ”

Huilen

Een festival of concert bezoeken? Dat zit er voor de actrice absoluut niet in. De grote hoeveelheid prikkels maken haar doodmoe. Robin kan goed alleen zijn en duikt op zo'n moment graag in een zelfhulpboek. Ze laat dan ook weten dat ze uit deze boeken heeft geleerd om liefdevol voor jezelf te zijn.

De actrice noemt zichzelf een loner, maar voelt zich nooit echt alleen. “Het helpt mij om goede, positieve gesprekken met mezelf te hebben. Ik ben mijn eigen beste vriendin.”

Benieuwd naar het hele interview met Robin Martens? Je leest het in de nieuwste Beau Monde. Morgen in de winkel!

Bron: Beau Monde (Fleur Baxmeier) | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook