Chantal Janzen barst in tranen uit tijdens Chantal Komt Werken

Het nieuwe seizoen begint gelijk erg emotioneel voor Chantal.

Lees ook

Het nieuwe tv-seizoen is begonnen en naast het nieuwe seizoen van Love Island en Chateau Meiland, betekent dat ook nieuwe afleveringen van Chantal Komt Werken met Chantal Janzen. En dat begon deze week gelijk met een heftige aftrap.

Uitvaartbranche

Waar de presentatrice eerst mee mocht trainen met de Korps Mariniers op Texel, loopt ze tijdens het tweede deel mee in de uitvaartbranche. En dat is best even slikken voor Chantal.

Wanneer ze bij het uitvaartcentrum een kijkje achter de schermen mag nemen en in gesprek gaat met Mari van Rijn, die vertelt over de verzorging van de overledenen, wordt het haar al snel te veel. “Ik krijg er tranen van in mijn ogen.”

Tranen

Chantal voelt dan al aan dat dit een emotionele aflevering van Chantal Komt Werken gaat worden, want ook bij het ontmoeten van de familie en de uitvaartdienst zelf kan de presentatrice het niet drooghouden. “Ik kan me niet voorstellen dat dit went, maar ik denk wel dat je er beter mee leert omgaan”, vertelt ze tegen haar tijdelijke collega.

Wanneer de dag erop zit, kijkt ze er met een lach en een traan op terug. “Ik vond het het heel bijzonder en ik zal het nooit vergeten.”

Bekijk hier het bericht dat Chantal na de uitzending op Instagram plaatste.

Dit bericht bekijken op Instagram

Van ieder programma wat je mag maken blijven je bijzondere momenten en herinneringen bij. Fysiek is een baan bij de Korps mariniers loodzwaar. Maar vanavond is naast de mariniers ook een baan te zien die ik mentaal zeer pittig vond. Van dit nieuwe seizoen van Chantal komt werken is me namelijk vooral de dag bijgebleven dat ik mocht werken als uitvaartbegeleider. Wat een indruk heeft dat op ons hele team gemaakt die dag. Dankjewel Desiree dat je me meenam in jouw dagelijkse werk. Van het voorbereiden van de dienst tot en met de procedure na de dienst, we hebben jou, Jaap, Mari en je andere collega’s overal mogen volgen. Wat een prachtig werk doen jullie, met zoveel respect, waardigheid en liefde. Maar bovenal alle dank, respect, bewondering en liefde voor de familie van de heer Diem Joannides. ‘Opa Diem’ overleed in de leeftijd van 90 jaar, zijn dochter, echtgenoot, kinderen en kleinkinderen hebben ons mee laten kijken hoe zij afscheid namen. Alles is uiteraard volgens afspraak, in overleg en naar wens van hen gedraaid en verlopen en wordt vanavond met goedkeuring van alle betrokkenen uitgezonden. ‘Mijn vader had dit mooi gevonden, hij wilde in zijn leven niets anders dan anderen helpen en meer liefde en begrip tonen voor elkaar’, aldus zijn dochter Dimitra. Dankjewel Dimitra, Ernst, Geoffrey, Lisa, Michael, Evelien, Taylor, Parker, Devon, Darla, familie en vrienden. Wat was jullie vader, schoonvader, opa, overgrootvader en vriend een mooi en bijzonder mens. Dank dat ik hier bij mocht zijn. Ik vergeet jullie en deze dag nooit meer ❤️ #opnameszijnreedsvoordecoronacrisisafgerond Vanavond om 20.30u @rtl.nl

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op

Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook