Emotionele reünie-aflevering met nabestaanden Over Mijn Lijk

De nabestaanden van de overleden kandidaten blikken terug op een emotioneel avontuur.
Tim

In het programma Over Mijn Lijk volgde Tim Hofman vijf jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Jeroen, Fabienne, Lotte en Mirjam en Alex hebben meegedaan aan het laatste seizoen. Alleen Alex is nog in leven. Samen met de nabestaanden van de vier overleden jongeren blikt Tim terug op een indrukwekkend seizoen.

Emoties

Tijdens de reünie-afleveringen komen de nabestaanden van de overleden kandidaten weer bij elkaar. "Ik vind het heel fijn. Je bent toch een soort familie geworden van elkaar dus het is heel leuk om elkaar weer te zien", vertelt Linda, de vrouw van Alex.

Ook Pieter, de man van Lotte vind het fijn om weer bij elkaar te zijn. "Je hoeft sommige dingen niet uit te spreken want ze snappen dat op basis van het gevoel dat ze zelf hebben", vertelt hij.

Alex heeft echter een iets ander gevoel bij de reünie. Hij is de enige van de deelnemers die nog in leven is. "Ik voel me niet echt bezwaard, maar het is een onprettig gevoel om als enige over te zijn. Iedereen heeft iemand verloren en ik zit hier nog, dat is toch lullig. Ik vind het moeilijk en ongemakkelijk", vertelt hij.

Zwaar

Jeroen is begin deze maand overleden. Ondanks deze moeilijke periode is zijn moeder, Michelle, toch aanwezig bij de reünie.

"Ik heb er een paar nachten over moeten slapen om hier te zijn", vertelt ze. "Ik heb het er met Esmee, zijn vriendin, over gehad en zij vond het nog te moeilijk om hier vandaag te zijn. Ik ben er voor al die anderen, Lotte, Faab (Fabienne), Mirjam, Alex en ook voor Jeroen. Hij wilde laten zien aan de mensen hoe mooi het leven kon zijn als je maar lief bent voor elkaar. Zijn liefde blijft bij me en dat is het allerbelangrijkst", aldus de moeder van Jeroen.

De aflevering is hier te bekijken.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f75fbc2f1cbb', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });