Love Island pakt het dit jaar nóg grootser aan

Nieuw seizoen Love Island in gevaar door code oranje?

Nu voor heel Spanje een negatief reisadvies geldt, kan dit nog weleens roet in het eten gooien.
love island

Nu de startdatum én de kandidaten bekend zijn gemaakt, lijkt niets het nieuwe seizoen van Love Island meer in de weg te staan. Tenminste... Nu voor heel Spanje code oranje geldt, waardoor er wordt geadviseerd alleen naar het land af te reizen als dat echt noodzakelijk is, kan alles zomaar in de soep lopen. RTL laat nu weten hoe het programma ervoor staat.

Code oranje

Net nu de Love Island-villa op Gran Canaria helemaal klaar is om de kandidaten te ontvangen, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten ook de Canarische Eilanden op code oranje te zetten. Door de oplopende corona-besmettingen in Spanje, wordt het afgeraden om het land te bezoeken. En dat zou dus flink wat roet in het eten kunnen gooien voor het nieuwe seizoen.

Toch lijkt er tot nu toe niet veel aan de hand te zijn, en gaat het nieuwe seizoen maandagavond vooralsnog van start. Zo laat RTL weten.

Testen

"Wij zijn ervan op de hoogte dat het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Gran Canaria vandaag is aangepast naar oranje. Op dit moment zitten de presentatoren en de gehele basiscast (inclusief Islanders die er later in komen) gelukkig al op het eiland."

RTL vertelt dat de show maandag vooralsnog van start gaat en het reisadvies nauwlettend door zowel de productie als zender in de gaten wordt gehouden.

“De veiligheid van de deelnemers heeft onze hoogste prioriteit. De crew en Islanders zijn al meerdere keren getest, zowel voor het reizen als bij aankomst. De Islanders worden ook getest gedurende hun lockdown op het eiland. Voor de start van de opnames worden zij wederom getest. Bij een positieve uitslag of als een Islander zijn uitslag niet wil delen, wordt deelname geweigerd."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7606f56dd05', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });