Rens Kroes over miskraam: ‘Het voelde al een tijdje niet goed’

De mommy to be vindt het belangrijk om miskramen bespreekbaar te maken.

Lees ook

Rens Kroes is hoogzwanger en verwacht in oktober haar eerste kindje. De mommy to be zweeft op een roze wolk, maar dat is weleens anders geweest. In gesprek met Grazia deelt Rens dat ze na negen weken zwangerschap een tweeling verloor.

Miskraam 

Rens was over the moon toen ze er vorig jaar achterkwam dat ze in verwachting was. “Ik dacht: wat mooi, wat bijzonder, ik mag een zieltje in me dragen.” Helaas mocht het toen niet zo zijn. Na negen weken kreeg ze een miskraam.

“Het voelde al een tijdje niet goed, en toen verloor ik dus eerst het ene kindje en vlak daarna het tweede. Ja, het bleek een tweeling te zijn. Ik had nog geen echo gehad – daar waren we nogal laat mee.” Rens vervolgt dat ze achteraf blij is dat zij en haar vriend Sid laat waren met de echo. “Stel dat ze daarop al hadden gezien dat de hartjes niet meer klopten, dan had ik misschien misoprostol moeten nemen of een curettage moeten ondergaan. Nu is het allemaal heel natuurlijk gegaan.”

Verdriet

De miskraam bracht Rens veel verdriet. Toch is ze bij haar huidige zwangerschap nooit bang geweest dat het opnieuw misging. “Met dit kindje – ja het is er eentje – voelde ik zo sterk dat het klopt. Ik wist meteen: deze komt er écht in oktober.”

De miskraam ging Rens niet in de koude kleren zitten. De foodblogger vindt het dan ook belangrijk om miskramen bespreekbaar te maken, zo hoopt ze taboes weg te nemen. “Ik hoor zo veel om me heen dat vrouwen dit ook hebben meegemaakt. Als ik er open over praat, reageert er vaak iemand met: ‘O, ja, ik had ook een miskraam’, terwijl we het vaak niet van elkaar weten. Het is zo belangrijk om het bespreekbaar te maken, er samen over te kunnen praten en te weten dat het oké is. Hopelijk kan ik door zelf over mijn miskraam te vertellen ervoor zorgen dat het wat ‘normaler’ wordt.”

Uit de nieuwste Grazia blijkt dat Rens niet stil zit. Rens brengt samen met House of Gravity een zwangerschapslijn met sportkleding uit: Conscious Beginning. In de nieuwste Grazia vertelt ze over de capsule-collectie en het aanstaande moederschap. Vanaf woensdag in de winkel!

Tekst: Jill Waas

Bron: Grazia | Beeld: Nine IJff, House of Gravity (Founder Maria-Rosa Vyskocil)

Laatste nieuws

Zie ook