Column Rose Bertram: ‘Het lijkt me leuk om Naleya met een broertje of een zusje te zien’

Komt er binnenkort gezinsuitbreiding in huize Van der Wiel-Bertram?

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2), deels in Los Angeles en deels in Amsterdam.

Uitdaging

“Moeder worden is zonder twijfel het mooiste wat je kan gebeuren. Ik was vrij jong, 23 jaar. Ik denk dat dat in de familie zit; ik heb ook een jonge oma en een jonge moeder. Je kunt je er nooit op voorbereiden hoe het is om moeder te zijn. Mensen kunnen je vooraf van alles vertellen, maar je weet het pas als je kleintje er is, omdat ieder kind anders is. Mensen die op social media alle leuke foto’s van mij met Naleya zien, denken misschien dat het me allemaal makkelijk afgaat, maar iedereen die zelf een kind heeft, weet dat elke dag weer een uitdaging is, en dat je ook elke dag heel veel bij leert. Mijn leven kwam behoorlijk op z’n kop te staan door het moederschap. Ineens had ik een enorme verantwoordelijkheid en draaide alles om haar. Het eerste jaar heb ik amper tijd voor mezelf gehad. In het begin wilde ik alles aanpakken, omdat ik zo ambitieus ben. Naleya was pas drie maanden toen ik al in het vliegtuig stapte naar het filmfestival in Cannes. Zat ik daar mijn make-up te doen met haar op schoot. Door alle emoties en hormonen, plus de gebroken nachten, werd het me een beetje te veel, maar ik vond het moeilijk om een stapje terug te doen.”

Nanny Khloé Kardashian

“Inmiddels heb ik er gelukkig mijn weg in gevonden, en is Naleya zelf ook iets zelfstandiger. Ze reist nog steeds mee de wereld over. Dit hoort nu eenmaal bij mijn levensstijl, dus ik probeer haar daar al op jonge leeftijd aan te laten wennen. In Los Angeles hadden we een nanny, die heb ik via Khloé (Kardashian, red.) gevonden. Ik was toen veel aan het shooten en dat gaat niet samen met een kleintje, dus het was fijn dat zij mij wat werk uit handen nam. Nu we terug in Nederland zijn, en alles een beetje stil staat, doe ik het weer helemaal zelf. Ik ben sowieso een heel betrokken mama; ik wil het liefst zo veel mogelijk met Naleya bezig zijn. Ze is ook echt een moederskindje, al ben ik thuis wel de strengste. Ik denk dat de meeste papa’s wat liever zijn en denken: mama beslist het wel. Greg en ik willen allebei heel graag een tweede kindje. Het lijkt me leuk om Naleya met een broertje of een zusje te zien, ze speelt ook heel graag met mijn eigen zusjes. We willen er niet te lang mee wachten, dus wie weet… jullie horen het vanzelf!”

Dit was de laatste column van Rose Bertram. Binnenkort maken we Grazia's nieuwe columniste bekend…

Bron: Rose Bertram

Laatste nieuws