Rachel Hazes doet boekje open over inktzwarte periode: 'Zag geen licht meer aan eind van de tunnel’

Rachel zat na de dood van André Hazes in een diep dal.
Rachel

Rachel Hazes spreekt niet vaak over haar mentale gemoedstoestand en lijkt zich altijd sterk weten te houden. Toch doet de moeder van André en Roxeanne in het nieuwe programma Het hek van de dam een boekje open over een hele moeilijke periode uit haar leven.

Gesprekken

In het programma Het Hek van de dam krijgen bekende duo's te verantwoordelijkheid over een kudde schapen. In de eerste aflevering waren Bram Moszkowicz en Rachel Hazes te zien. De twee konden goed met elkaar overweg en voerden al gauw emotionele en persoonlijke gesprekken met elkaar.

Zo vertelt Rachel onder andere openhartig over de heftige periode na de dood van haar overleden man, André Hazes. "Na de dood van André heb ik tien maanden op yoghurt geleefd", vertelt ze. "En gedronken, dat had -ie leuk gevonden. Ik was goed voor een fles bessen per dag. Ik was 12 kilo afgevallen en woog nog maar 45 kilo. En ik was al niet dik. Dat is wat stress met je doet."

Zware periode

Daarna ging het bergafwaarts voor Rachel. Zelfmoordgedachten namen de overhand. "Op een gegeven moment was het te veel, dan zie je geen licht meer aan het einde van de tunnel. Wat er over me werd geschreven in die tijd was allemaal niet waar. Ik was moegestreden, ik dacht: ik ga naar André en naar mijn moeder", vertelt een emotionele Rachel.

"Ik heb twee weken van tevoren een mes gekocht, contant betaald zodat ik niet getraceerd kon worden. Ik heb een brief aan mijn kinderen geschreven en ik dacht: ik doe het in de badkamer, dan hebben ze er het minste last van als ze me vinden", aldus Rachel. Heftig...

Gelukkig gaat het nu goed met Rachel, die onlangs vertrok naar Barcelona om daar in alle rust te werken aan haar nieuwe boek.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f64834f4f3ca', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });