Glennis Grace in tranen bij Jinek: ‘Het raakt mij nog steeds’

Glennis Grace is diep gekwetst door alle uitspraken.

Lees ook

Glennis Grace was gisteravond te gast bij de talkshow Jinek. Glennis vertelde in de uitzending over de racistische berichten die ze regelmatig via social media ontvangt. De zangeres werd daardoor erg emotioneel.

Racisme

Glennis maakte twee dagen geleden de identiteit van een dertienjarige jongen bekend die haar via een DM had uitgescholden vanwege haar huidskleur. De zangeres deelde de naam en foto's van de jongen.

In Jinek vertelde Glennis daar meer over, ze werd daarbij erg emotioneel. De zangeres heeft er geen spijt van dat ze de naam van de jongen openbaar maakte. “Waar zijn de ouders? Hoe kan het dat je zulke taal uitspreekt naar iemand die je totaal niet kent? Ik word er heel verdrietig van”, vertelde ze.

Berichten

Eva Jinek las daarna nog andere racistische berichten voor die Glennis toegestuurd kreeg via haar social media. “Ik denk elke keer: mijn huid is nu zo dik, die berichten kunnen mij niet meer raken. Maar als ik dan al die berichten krijg, verbaas ik me hoe het me nog wel kan raken”, vertelt Glennis in tranen.

Na het voorlezen van de berichten vertelde Glen Faria, die ook te gast was, dat mensen het niet verdienen om zulke berichten te ontvangen. Glennis vertelde vervolgens dat ze al heel lang strijdt tegen racisme.

Bekijk *HIER* het fragment.

Bron: AD | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook