Meghan Markle openhartig over de media: 'Er is op dit moment een economie van aandacht trekken'

Dit is de speciale reden achter de felblauwe jurk van Meghan Markle

Meghan hulde zich niet zomaar in deze prachtige jurk.
Meghan Markle en prins Harry

Harry en Meghan woonden in maart een van hun allerlaatste officiële events als royals bij tijdens de Endeavour Fund Awards in Londen. Meghan hulde zich voor de gelegenheid in een felblauwe jurk, die een speciale betekenis bleek te hebben.

Bewuste keus

Meghans felblauwe jurk had een belangrijke functie, zo schrijven royalty insiders Omid Scobie en Carolyn Dunrad in hun boek Finding Freedom. Volgens de schrijvers moest de dress een showstopping reminder aan Meghan worden. Met de outfit zouden de Sussex’jes nog één keer alle aandacht van de wereld willen trekken.

Voor de awards in Londen nam Daniel Martin Meghans visagie voor zijn rekening. Volgens Omid en Carolyn zou de visagist Meghan het advies hebben gegeven om een opvallende outfit te kiezen voor haar laatste officiële event als royal. “Go out with a bang!”, zou hij hebben gegrapt. En dat deed ze – figuurlijk dan.

Felblauwe jurk 

Alle ogen waren namelijk op Meghan gericht toen ze tijdens de Endeavour Fund Awards in een blauwe figure-hugging dress van Victoria Beckham voor de dag kwam. De former actress maakte haar outfit af met hakken van Manolo Blahnik en een clutch van Stella McCartney.

Meghan haalde vervolgens headlines met haar hebberigmakende outfit. Haar jurk werd dan ook snel bekroond tot the revenge dress. De Sussex’jes werden bovendien in de regen op de kiek gezet, en hun beroemde regenfoto ging al snel viral.

“De sprankelende regen op de foto was puur toeval, maar Meghans zelfverzekerde walk was zorgvuldig gepland”, schrijven de royalty insiders.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7607cb6e25a', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });