Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Nog geen plannen deze week? Kijk dan snel hier voor de leukste activiteiten!

Nog niks gepland deze week, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of filmtip.

Bershka opent nieuwe winkel in Amsterdam

Alle fans van Bershka opgelet! De winkelketen heeft een nieuwe vestiging in Amsterdam geopend. De winkel is gevestigd in de Kalverstraat, een van de de belangrijkste winkelstraten van de stad. Dus ga jij binnenkort een dagje shoppen in onze hoofdstad? Breng dan zeker een bezoekje aan je favoriete kledingwinkel!

Waar: Kalverstraat 67-69 1012 NZ, Amsterdam

Dit bericht bekijken op Instagram

Seeing double? Check out our new drop🤩

Een bericht gedeeld door Bershka (@bershka) op

Win je eigen Rosefield design!

Altijd al je eigen horloge willen ontwerpen? Dan is deze wedstrijd helemaal voor jou — exclusief op Instagram van 20-27 augustus. Het horloge en sieradenmerk Rosefield nodigt je uit om tijdens die heerlijke relaxte zomerdagen het horloge van je dromen te ontwerpen. Voor maar liefst drie winnaars worden hun zelfontworpen ​one-of-a-kind ​designs geproduceerd en thuisgestuurd.

Inspiratie nodig? Rosefield deelt templates om zelf mee aan de slag te gaan. Merel Rozendaal, de productontwerper van Rosefield, deelt alvast wat tips voor een vliegende start. Begin bijvoorbeeld met het maken van een moodboard.

“Gebruik Pinterest, Instagram, magazines en creëer een collage met afbeeldingen in een stijl waar jij blij van wordt. Verzamel afbeeldingen van architectuur, kunst, mode- en interieurtrends. Stel een kleurenpalet samen en denk na over de verschillende texturen voor je horlogeband; zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit leer, suède, slangen- of crocoprint!”

Waar: live op Instagram van 20 t/m 27 augustus

Rosefield

Bar Kartel – little kitchen

Geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen én het buitengevoel, haalt de nieuwste hotspot van Amsterdam de outdoor experience naar binnen. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert, is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen.

Bar Kartel – little kitchen brengt wereldwijde gerechten op één plek samen in Amsterdam. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it.

Waar: Overtoom 28, 1054 HJ Amsterdam

Zwemmen bij het mooiste uitzicht van Amsterdam

Heb je zin om een bezoekje aan Amsterdam te brengen, maar heb je ook behoefte aan een duik in de pool? MR PORTER is there to help! In de stilistische nok van het W-hotel, vind je het 22-meter lange zwembad. De socio-culinaire rooftop-ervaring van MR PORTER, die ode brengt aan het iconische uitzicht van Amsterdam, maakt die (laatste) duik van het zomerseizoen mogelijk. Maar naast dit adembenemende uitzicht, geniet je ook nog eens volop van weergaloze gerechten en unieke cocktails.

Waar: Spuistraat 175, 1012 VN Amsterdam

BnB Loved

Zin om op vakantie te gaan, maar heb je nog geen overnachting geboekt? En wil je wel iets kleinschaligs, liefst uniek en o ja, ook nog Instagramwaardig? Dan word je heel blij van het nieuwe reisplatform BnB Loved. Hier vind je bijzondere accommodaties met net dat beetje extra. Geen grote ketens dus, maar verborgen parels.

Denk aan luxe boutique hotels, design villa’s, bijzondere B&B’s en appartementen, in Nederland en Europa. Bnbloved.nl

Dit bericht bekijken op Instagram

A L E N T E J O // Klinkt ‘een paradijs van rust’ jou als muziek in de oren? Dan zou dit jouw ideale droombestemming in Portugal kunnen zijn. Een magische, nog onontdekte plek op ongeveer een uurtje rijden van Lissabon in de Alentejo-regio. Een hotel waar je geniet van privacy, rust en de natuur. En elkaar natuurlijk. Vier dan ook vakantie met elkaar of samen met je gezin op een prachtig landgoed, omringd door parasoldennen en kurkbomen, zandduinen, wijngaarden, rijstvelden en meer dan 60 kilometer ongerepte witte zandstranden. Je hoeft maar één blik op de luxe, eigenzinnige en intieme kamers en cabana-villa’s te werpen, en je bent verkocht! Als je voor de ultieme privacy gaat, boek je een cabana met privézwembad, maar wél met hotelservice en -ontbijt. Ideaal als je als gezin op zoek bent naar een luxe uitrustvakantie. De net – door het hotel – geopende beachclub aan zee biedt tevens voor jong en oud volop ontspanning en biedt dezelfde fijne stijl en service. Vanaf prijs per nacht in hoogseizoen € 350,- op basis van 2 personen en beschikbaarheid. Boek direct via onze website of laat ons team je helpen via [email protected]. Je ontvangt dan altijd de beste prijs én een leuk extraatje! #comporta #alentejo #portugal #luxehotel #boutiquehotel #strandhotel #retreat #mindful #stijlvol #hotellife #zwembad #vakantiemetkinderen #vakantietip #bnbloved #privezwembad #beachclubcomporta #reisadvies #slh #hotelaanzee #kindvriendelijk #kleinschalig #luxereis #relaxhotel #vakantiehuisje #strand #vakantiehuisportugal #huismetzwembad #comportabeach #sublimecomporta

Een bericht gedeeld door BnB Loved (@bnbloved) op

Zomerconcerten in de bios

Wat hebben The Rolling Stones, Black Sabbath en The Cure met elkaar gemeen? Ze gaven allemaal legendarische concerten, die je deze zomer op het witte doek kunt bekijken. Ga met The Rolling Stones naar Havana, Cuba voor hun once in a lifetime show van 2015. Of reis naar het Londen van 1978 om The Cure te zien. Meer info: ookindebioscoop.nl

https://youtube.com/watch?v=zY6hzSslXms

Boijmans Ahoy drive-thru museum

Terwijl we door corona heel veel dingen niet kunnen, zien ook de tofste initiatieven het daglicht. Want had jij ooit gedacht door Ahoy te rijden, op zoek naar topstukken uit de collectie van Boijmans? Nee hè? Toch kun je dat nu de hele maand augustus doen. Waar wacht je nog op? Boijmans.nl

The Michelle Obama podcast

Na haar boek Becoming en de gelijknamige Netflix-documentaire komt Michelle Obama met een eigen podcast. In de serie heeft de voormalige first lady openhartige gesprekken met mensen die dichtbij haar staan over racisme, corona, maar ook over het onderhouden van relaties en het belang van horen bij een gemeenschap. Zo praat ze onder andere met haar broer, moeder en uiteraard ontbreekt ook Barack Obama himself niet. Intiem en openhartig. Gratis via Spotify.

A Star is Born staat op Netflix!

Jaaa, het lange wachten wordt beloond: A Star is Born staat eindelijk op Netflix! We kunnen éindelijk genieten van de zang- en acteurkunsten van Lady Gaga en Bradley Cooper. De film was in de bioscoop in één klap een enorm succes. Ook won Lady Gaga een Oscar voor het nummer Shallow dat in de film door haar gezongen wordt.

De film draait om de countryzanger Jackson Maine (Bradley Cooper), met wie het behoorlijk slecht gaat, totdat hij zangeres Ally (Lady Gaga) ontmoet. Ally weet al snel het hart van Jackson te veroveren en wanneer ze samen muziek maken, leidt dit tot een groot succes. Dit succes krijgt echter een gigantische omslag…

Beeld: iStock

Laatste nieuws