Monique over tijd met André op Curaçao: ‘De vonk sloeg over’

Monique vertelt openhartig over deze roerige periode.

Lees ook

Monique Westenberg heeft een heftig jaar achter de rug. De blondine had flink wat relatieperikelen en daarnaast overleed haar steun en toeverlaat. Inmiddels is Monique Westenberg terug bij grote liefde André Hazes, maar makkelijk was dit niet…

Curaçao

In een interview met BeauMonde vertelt Monique openhartig over de reünie met André op Curaçao. Deze reünie vond plaats in februari – oftewel: de periode waarin André nog samen was met Bridget. De blondine vertelt dat ze er bewust voor hadden gekozen om samen op het eiland te zijn, zodat André jr. tijd door kon brengen met zijn vader. Toch was dit voor Monique geen makkelijke periode. “Ik had zovéél pijn, vertelt ze openhartig.

“André kwam kleine André halen op het strand; hij kwam aanlopen en er sloeg in één keer een vonk over. Ik schrok heel erg en dacht: wat is dit? Hij gaf me een kus op mijn mond, waarvan ik ook schrok. Later legde hij uit: ‘Ik kwam aangelopen en ik voelde een vonk.’ Dat hadden we dus allebei”, vertelt ze.

Spijt

Na dit bijzondere moment volgden meteen de gesprekken met elkaar, zo vertelt Monique. “Allebei huilen, hij had spijt, en hij heeft ook veel met mijn vader gepraat. Ik dacht: wat ga ik doen na alles wat er gebeurd en voorgevallen is?”

Monique legt uit dat ze eigenlijk naar Curaçao was gekomen om rust te krijgen en het af te sluiten. “En nu gebeurde dit. Ik voelde van alles in mijn hart en tegelijkertijd had ik een ego dat zei: ‘Ben je niet goed bij je hoofd, je gaat hem toch niet terugnemen?”

Oude patronen

Volgens Monique was André de weg kwijt en moest hij oude patronen doorbreken. Monique weet zeker dat de liefde voor elkaar nooit is verdwenen. “André moest oude patronen doorbreken, die hij vanuit zijn vader al heeft meegekregen. Daarmee bedoel ik voornamelijk de drank. Zijn vader overleed toen André tien was, en vanaf zijn dertiende was hij altijd in de stad. Het drinken was een patroon geworden waarin hij was gaan vluchten.”

Sinds de coronacrisis heeft de zanger het roer dan ook compleet omgegooid. “Tijdens de coronatijd heeft hij een heel goede start gemaakt om dat te doorbreken. Hij is elke dag fanatiek gaan sporten, is met een voedingsschema begonnen en hij drinkt amper meer”, aldus Monique.

Bron: BeauMonde | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook