Oops: blijkbaar borstelen we ons haar altijd al verkeerd

Je borstelt je haar dus waarschijnlijk al heel lang op een verkeerde manier.

Lees ook

Er zijn van die dingen die je al je hele leven op dezelfde manier uitvoert. Maar of dit ook echt de juiste manier is? Not always. Dit geldt ook voor de verzorging van je haar. Grote kans dat je het borstelen van je haar altijd al verkeerd doet…

Van onder naar boven

De meeste mensen kammen hun haar van boven naar beneden, maar uit onderzoek blijkt dat het veel gezonder is om je haar van beneden naar boven te kammen. Hoe gek dit ook klinkt, het is waar! Het is de bedoeling dat je eerst de onderkant borstelt en vervolgens naar boven toe werkt. Begin dus bij de puntjes van je haar in plaats van de wortels.

Te hard borstelen

Uit een onderzoek van Tangle Teezer onder tweeduizend vrouwen, blijkt dat veel vrouwen hun haren niet goed borstelen. Zo denkt één op de vijf vrouwen dat het fine is om je haar héél hard te borstelen. We snappen de frustratie, maar die klitten verdwijnen ook door je haar op een voorzichtige manier te borstelen. Je haar breekt door het harde borstelen erg snel af en dat wil je voorkomen.

Verkeerde borstel

Een meerderheid van de vrouwen gebruikt altijd dezelfde borstel. Lekker makkelijk, maar niet echt goed voor je haar. Gebruik een gewone borstel voor het doorkammen van je haar. Gebruik voor bijvoorbeeld het föhnen weer een andere variant. Zo zorgt een speciale föhnborstel ervoor dat de hitte van de föhn beter verdeeld wordt. Dit is minder schadelijk!

Bron: Dingen voor vrouwen | Beeld: Clueless

Laatste nieuws

Zie ook