Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Nog geen plannen deze week? Kijk dan snel hier voor de leukste activiteiten!

Nog niks gepland deze week, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of filmtip.

Dinner at VINNIES

Vincent de Cloet en Jules Ex, bekend van het Amsterdamse brunch- en lunchconcept VINNIES, introduceren Dinner at VINNIES. Het concept is simpel en (h)eerlijk. Een vast, per week wisselend menu, bestaande uit voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Vincent en Jules koken enkel met dagverse streekproducten uit het seizoen. Sounds good!

Waar: Scheldestraat 45BG, Amsterdam
Tijd: maandag tot vrijdag vanaf 7.30 uur – 17.00 uur, op zaterdag van 9.00 uur – 17.00 uur en op zondag van 9.30 uur – 17.00 uur
Op elke donderdag- en vrijdagavond kun je er terecht voor een 2- tot 5-gangenmenu dat bestaat uit de beste lokale seizoensproducten.

Dit bericht bekijken op Instagram

VINNIES introduces Dinner at VINNIES. The concept is simple and honest. A fixed, weekly changing menu: a starter, intermediate, main course and a dessert. Online you can find our weekly menu and there you can make your reservation (link in bio). The cooking is done by Vincent and Jules themselves (owners VINNIES),with the use of daily fresh and regional products from the season, which are supplied by their favorite local suppliers, including: 🔹Seasonal vegetables from the garden and greenhouse of the Wim Bijma partnership 🔹The finest cuts of meat and cheese from Lindenhoff 🔹Organic sourdough bread from bread bakery Ex from Amsterdam-Noord. 🔹Sustainably caught fish from the Jan van As family business 🔹Fair dairy from Weesp from MOMA Organic, biodynamic wines from Pieksman VINNIES Scheldestraat is open 7 days a week for breakfast and lunch. From now on you can also enjoy DINNER every Thursday and Friday

Een bericht gedeeld door VINNIES (@vinnies_amsterdam) op

Familievoorstelling Pinokkio van Het Balletorkest met vertelster Angela Schijf

Het Balletorkest presenteert op zondag 20 en zondag 27 september, 14.00 uur én 16.00 uur, de familievoorstelling Pinokkio in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam . Actrice Angela Schijf is de vertelster en de musici van het orkest kleuren het beroemde verhaal met betoverende Italiaanse muziek. Pinokkio is alleen te zien in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam. Per voorstelling is er plaats voor honderd mensen, jong en oud. Klinkt goed!

Foto: Govert de Roos

Zuid-Koreaanse boxoffice hit Peninsula naar Nederlandse bioscopen

Alle filmliefhebbers opgelet! Peninsula is het vervolg op de succesvolle zombiefilm Train to Busan en draait sinds vandaag in de Nederlandse bioscopen. De film is een internationale boxoffice hit. Peninsula trok in Korea op de openingsdag meer dan 350.000 bezoekers naar de bios!

Peninsula, van regisseur Yeon Sang-ho, is een van de meest langverwachte Koreaanse films dit jaar. De film vertelt het verhaal van vier overlevenden, vier jaar na het uitbreken van de zombie apocalyps in Korea.

Paradiso Amsterdam wordt pizzeria

Paradiso verandert begin september vier dagen lang in een pizzeria onder de noemer PuNK PizZa Paradiso. Het Utrechtse DIY-restaurant Punk Pizza neemt de grote zaal van 1 tot en met 4 september over. Bezoekers kunnen genieten van pizza, livemuziek, dj's en filmfragmenten. Tickets zijn te verkrijgen via de website van Paradiso.

Bezoekers kunnen een tafel reserveren voor een van de avonden van PuNK PizZa Paradiso door een kaartje voor 2, 4 of 6 personen te kopen op de website. Daarnaast vindt op woensdag 2 september de PuNk PizZa Party plaats; een naschoolse middag voor kinderen onder leiding van de pogoënde pizzabakker van Punk Pizza.

Waar: Weteringsschans 6-8, Amsterdam

Stand en strand: Pulitzer Amsterdam x Huis ter Duin

Kan je niet kiezen tussen stad en strand? Combineer ze dan deze zomer in één trip, op slechts 50 minuten rijden van elkaar af. Het iconische Pulitzer hotel in Amsterdam en het historische Huis ter Duin in Noordwijk, bundelden hun krachten om samen een unieke ervaring te creëren. Tijdens de maanden augustus en september kunnen gasten het beste van twee werelden ervaren.

De package is inclusief: twee overnachtingen in een Generous Kamer, twee overnachtingen in een Charming Large Seaside kamer, ontbijt voor twee, €50 credit om uit te geven in Pulitzer's Bar, Pause en Jansz én gratis gebruik van de standbedjes. De package is te boeken vanaf €329 per nacht met een minimum van vier nachten.

HUMANOID opent vernieuwde winkel

Modeliefhebbers opgelet: kledingwinkel HUMANOID is vernieuwd! De vernieuwde store biedt maar liefst 400m2 winkelruimte. In de store is de eigen collectie van HUMANOID te bemachtigen, maar ook merken zoals ACNE STUDIOS, ISABEL MARANT, RE/DONE (Levi’s) en Birkenstock zijn er te vinden. De interieuraccessoires van Serax, de boekenselectie van MENDO en de Greenbeauty Market shop-in-shop zijn nieuw.

De vernieuwde HUMANOID-winkel wordt aankomend weekend (15 & 16 augustus) op – gepaste – feestelijke wijze geopend met verschillende activiteiten.

Waar: Weverstraat 15, Arnhem

Save the Date: Grazia x Guerlain Beautyclass

Zie jij een dag vol fun en beauty wel zitten? Kom dan naar de Grazia x Guerlain Beauty Masterclass!

Blokkeer vrijdag 11 september alvast in je agenda, want dan organiseren Grazia & Guerlain een Beauty Masterclass, speciaal voor Grazia-lezeressen. De experts van Guerlain leren je alles over de perfecte beautylook, je ontdekt welke Aqua Allegoria-geur bij jou past en komt erachter welke Mad Eyes Contrast Shadow Duo jouw ogen extra laat stralen. Je gaat naar huis met veel kennis, een stralende look én een goed- gevulde goodiebag t.w.v. €250.

Naast mooie beautylessen, krijg je die dag ook heerlijke hapjes en drankjes. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef je snel op! Ben je abonnee? Dan ontvang je een brief bij jouw Grazia met daarin een speciale ticketlink om voor €30 aanwezig te zijn. Abonnees kunnen *HIER* een ticket bemachtigen en niet-abonnees kunnen *HIER* een ticket kopen voor €35.

Tijd: Van 10.30 uur tot 12.30 uur of 14.00 uur tot 16.00 uur
Omgeving: Amsterdam

Grazia x Guerlain Beauty Masterclass

April, May & Juni vanaf 19 augustus op Videoland

Fans van de populaire April, May en June opgelet! Vanaf 19 augustus kun je de populaire Nederlandse film eindelijk op Videoland bingewatchen.

De film gaat over de drie halfzussen April (Linda de Mol), May (Elise Schaap) en June (Tjitske Reidinga). De zussen kunnen niet mét, maar ook niet zonder elkaar. Ze zien elkaar weinig, omdat ze allemaal een eigen leven hebben. Hier komt echter op drastische wijze verandering in als hun moeder Mies (Olga Zuiderhoek) een moeilijke beslissing neemt.

Mysteryland organiseert online festival

Festivalliefhebbers verzamelen! Op zaterdag 29 augustus 2020 deelt Mysteryland de passie voor muziek tijdens een onvergetelijke 6-uur durend online muziekspektakel. Artiesten zullen daarbij optreden vanuit een luchtballon om dit festival nog specialer te maken!

De volledige show is gratis te bekijken van 19.00 uur tot 01.00 uur bij live.mysteryland.com.

Beeld: iStock

Laatste nieuws