doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Viral: de mondkapjes-hack die je móet kennen

Wow: zo ziet het duurste mondkapje ter wereld eruit

De koper heeft – yes, really – ruim 1,2 miljoen euro voor het mondkapje moeten neerleggen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
mondkapje

Sinds we in het openbaar vervoer verplicht een mondkapje moeten dragen, verschijnt bijna ieder modemerk met haar eigen mondkapjes. Facemasks zijn er tegenwoordig in alle mogelijke kleuren, patronen en stoffen. Toch valt één mondkapje wel heel erg op. Namelijk déze variant uit Israël.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Eisen

We hebben het hier over een mondkapje dat door de Israëlische juwelier Yvel is gemaakt. Hij kreeg een bijzonder verzoek van een koper. Dit bizarre – en vooral expensive – mondkapje moest van de koper aan drie eisen voldoen.

Ten eerste moest het mondkapje het N99-filter bevatten. Dit filter zou nog een betere bescherming bieden dan het chirurgische N95-gezichtsmasker. Ten tweede moest het mondkapje voor het einde van het jaar klaar zijn en als laatste moest het mondkapje 'het duurste facemask ter wereld' worden. De juwelier vertelt aan persbureau AFP dat de laatste eis voor hem een easy job was.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Diamanten

De juwelier werkt op dit moment aan het masker. De koper heeft – ja, serieus – ruim 1,2 miljoen euro voor het item moeten neerleggen. Het mondkapje is namelijk gemaakt van 18-karaats witgoud en uit 3600 diamanten. Het mondkapje weegt zo'n 270 gram. Dat is bijna 100 keer zwaarder dan een standaard mondkapje. Say what?!

De koper van het mondkapje is naar verluidt een Chinese zakenman die in de Verenigde Staten woont. De juwelier laat weten dat hij het mondkapje niet zou dragen, maar blij is dat deze opdracht zijn medewerkers voorlopig baanzekerheid geeft in deze onzekere tijden.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');