doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Harry en Meghan reageren op geruchten rondom gesjoemel met geld liefdadigheidsinstelling

Veelbesproken biografie Harry en Meghan ligt eindelijk in de winkels

We moesten even geduld hebben, maar de biografie is eindelijk in de winkel te verkrijgen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Meghan en Harry

Het langverwachte boek Finding freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family heeft de afgelopen maanden flink wat tongen los gemaakt. Inmiddels – na een lange tijd wachten – is de biografie eindelijk in de winkels te verkrijgen. Driemaal hooray, want in dit boek komen verschillende onthullingen naar buiten.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Betrokkenheid

Hoewel het boek voornamelijk over Meghan en Harry gaat, is het niet duidelijk of het koppel heeft meegewerkt aan het boek. De auteurs en tevens Britse royaltykenners, Omid Scobie en Carolyn Durand, gaven destijds aan dat het boek op basis van interviews met de hertog en hertogin is geschreven.

Dit is opvallend, aangezien Harry en Meghan nog altijd stellig ontkennen dat ze aan het boek hebben meegewerkt. Een woordvoerder van het stel liet weten: "Het boek is gebaseerd op de ervaringen van de auteurs als leden van de royalty-pers en op hun eigen onafhankelijke verslaggeving."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Toch is de impact er niet minder groot om. Naar verluidt kunnen Harry en Meghan door het boek niet meer terugkeren in de koninklijke familie. Dit komt door de vele juicy details die de afgelopen tijd naar buiten zijn gekomen.

Megxit

Eén van de onthullingen is de reden van het vertrek van Harry en Meghan uit het Britse koningshuis. Voor Finding Freedom spraken de auteurs met meer dan honderd bronnen. Zij beweerden dat goede vrienden en voormalig personeel van de Sussex’jes behoorlijk chatty waren en uit de school klapten over de aanleiding van de Megxit.

Harry en Meghan wilden met zoontje Archie een leven buiten de spotlight opbouwen en deden om deze reden een stap terug. De lovebirds verhuisden naar Canada en vervolgens naar Los Angeles. Voordat de twee vertrokken werd naar verluidt afgesproken om hun situatie aankomende januari te evalueren. Het Britse hof wilde Harry en Meghan de mogelijkheid bieden om hun koninklijke taken op te pakken – als ze dat wilden. Insiders van het paleis claimden dat dat niet meer mogelijk was.

“Er lijkt nu geen weg meer terug”, vertelde een paleisinsider aan Daily Mail. Ook beweren de schrijvers dat de Megxit als een big surprise kwam voor queen Elizabeth en dat ze not amused was. De onthullende biografie zou de Windsors schade toebrengen en zorgen voor een nog grotere kloof tussen de Sussex’jes en de koninklijke familie. Een terugkeer naar het Britse koningshuis zou voor Harry en Meghan daarom niet meer mogelijk zijn.

Het langverwachte boek van Harry en Meghan ligt vanaf vandaag in de Britse schappen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');