Column Rose Bertram: ‘Al mijn mooie spulletjes zomaar ineens weg, daar was ik echt ziek van’

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (2), deels in Los Angeles en deels in Amsterdam.

Investering

“Ik heb altijd al van fashion gehouden, het is een deel van mijn persoonlijkheid. Ik houd ervan om te spelen met de dingen die ik draag en om nieuwe looks uit te proberen. Mijn stijl hangt ook erg van mijn mood af, soms kan het heel boyish zijn en een andere keer ga ik juist weer voor vrouwelijk. Eigenlijk ben ik altijd op zoek naar nieuwe kleren. Als ik iets aan heb gehad, en ik maak een foto voor Instagram, dan kan ik die look niet nog een keer dragen. Ondanks dat ben ik wel een voorzichtige shopper; ik ben geen big spender. Ja, ik heb wél een dure smaak, maar ik denk bij elke aankoop goed na of ik iets echt nodig heb. Soms laat ik een item bewust hangen en maak ik een foto, om te kijken of het me de volgende dag nog steeds een wow-gevoel geeft. Ik vind het namelijk zonde om een superdure tas te lopen, die er misschien heel vet uitziet, maar die je eigenlijk maar één keer per jaar kunt dragen. Dan ga ik liever voor een mooie Chanel-tas, dat is écht een investering, omdat je die altijd voor dezelfde prijs of méér kunt doorverkopen. Of ik kies voor een mooi tijdloos item dat ik met meerdere stijlen kan combineren.

Gestolen

“Ik houd ook heel erg van vintage kleren en ben altijd op zoek naar de mooiste vintage T-shirts. Ik heb een paar sites waar ik regelmatig op kijk om inspiratie op te doen: Vestiaire Collective en The RealReal zijn mijn favorieten. Maar ik ga ook graag naar Zara, en combineer de spullen die ik daar koop met een designertas of een paar mooie schoenen, waardoor het geheel een luxe uitstraling krijgt. Je zult mij geen T-shirt van elfhonderd euro zien kopen, dan ga ik liever naar Zara. Vroeger dacht ik veel min- der na bij wat ik kocht, toen was het van: o ik vind dit leuk, ik wil dit kopen. Maar sinds ik moeder ben, ga ik veel bewuster met mijn geld om, materialistische dingen zijn gewoon niet zo belangrijk meer. Ik heb de laatste jaren ook veel spullen die ik niet meer draag verkocht; pas dan besef je hoeveel geld je er eigenlijk aan hebt uitgegeven. Laatst bij de verhuizing is een van mijn Chanel-tassen met allemaal favoriete fashion items gestolen. Al mijn mooie spulletjes zomaar ineens weg, daar was ik echt ziek van. Dan denk je wel: heb ik dáár nu zoveel geld aan gespendeerd?

Bron: Rose Bertram

Laatste nieuws