doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-60fffed6cbeb5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6cbeb5 img{#fig-60fffed6cbeb5 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-60fffed6cbeb5 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6cbeb5 img{#fig-60fffed6cbeb5 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

De reden waarom je op vakantie vaak ziek wordt

Bundel je vakantiefoto’s in een album: 6 tips voor het perfecte fotoboek

Nu we langzaam maar zeker weer op vakantie mogen, is het tijd om nieuwe herinneringen te maken.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6ccc1a img{#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6ccc1a img{#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6ccc1a img{#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60fffed6ccc1a img{#fig-60fffed6ccc1a img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}vakantiefoto's fotoboek

Zeker 7 miljoen Nederlanders pakken deze zomer hun tas in voor een heerlijke vakantie in binnen- en buitenland. Opvallend is hoeveel mensen dit jaar in eigen land blijven. Gelukkig heeft Nederland ook genoeg instagrammable hotspots voor een reeks toffe vakantiekiekjes.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Nog een voordeel: je hebt niet te maken met het hebben van een jetlag wanneer je in Nederland blijft! Dat terwijl je hier ook volop zon, zee en strand kunt vinden. Ben jij ook zo iemand die vervolgens niets doet met de vakantiefoto’s behalve shinen op Instagram? Onze tip: doe eens gek en maak een fotoalbum van de zomer van 2020. Dit jaar is toch al crazy genoeg! Grappig feitje: veel mensen gingen je dit jaar al voor: er is door de coronacrisis namelijk een enorme stijging te zien in de verkoop van online fotoboeken. Als de rest het kan, kan jij het ook.

1. Pak het professioneel aan en gebruik een speciaal programma

Het maken van een fotoboek betekent allang niet meer dat je zelf aan de slag moet gaan met een boek, losse foto’s, een schaar en een pot lijm. Tegenwoordig zijn er allerlei programma’s en softwares waarmee je online een fotoboek kunt maken. Pak het daarom meteen goed aan en begin met software waarin je direct aan de slag kan. Het voordeel van zo eenvoudig een fotoboek maken, is dat je niet veel kennis hoeft te hebben van zo’n programma. Alles wordt goed uitgelegd; het enige dat je nodig hebt zijn leuke vakantiefoto’s.

2. Let op welk formaat fotoboek je kiest

Voordat je begint met het maken van een fotoboek moet je een formaat kiezen. Bij een fotoalbum van een vakantie is het aan te raden om voor een groot en liggend formaat te gaan. Op die manier komen je foto’s (en jij!) er het beste uit te zien en heb je zat ruimte om al je foto’s te plaatsen. Het maken van een portretboek kan natuurlijk ook! Kijk zelf vooraf welk formaat het beste bij jouw foto’s en je eigen smaak past. Op basis daarvan is er geen verkeerde keuze!

3. Witruimte in een fotoboek ziet er classy uit

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Misschien ben je geneigd om een pagina van een fotoboek helemaal te vullen met beeld. Dat kan; maar hoeft absoluut niet. Witruimte rondom een foto maakt een fotoalbum eigenlijk juist heel stijlvol. Zo is je beeld extra krachtig en komen de kleuren van je vakantiefoto’s mooi uit. Je zult zien dat die zongebruinde huid op die manier nog opvallender is. Daar kun je in het winterse seizoen nog eens met heimwee naar kijken.

4. Pas je ontwerp aan je vakantiebestemming aan

Juist omdat je zoveel kunt met het fotoboekprogramma is het leuk om het ontwerp van je vakantieboek aan te passen aan waar je naartoe bent geweest. Heb je bijvoorbeeld een heerlijke strandvakantie gehad, zoals de zonnige vakantie van de koninklijke familie in Griekenland dit jaar? Of heb je juist een onvergetelijke citytrip gemaakt? Kijk eens tussen het thema-aanbod en controleer welk thema of welke afbeeldingen het beste bij je reisbestemming passen. Pak ook goed uit met kleuren die matchen. Dat maakt je fotoboek extra kleurrijk en speels!

5. Stippel je reis uit in je fotoalbum

Wat extra leuk is bij een fotoalbum met vakantiefoto’s is om een kaart toe te voegen van de bestemming waar je bent geweest. Op die kaart kun je een route laten zien of enkele highlights aanvinken waarmee je laat zien wat je gezien hebt, waar je naartoe bent gereden en wat je hebt gedaan. Zo’n kaart kun je aan het begin van je fotoboek maken wanneer je op één plek hebt geslapen en enkele uitstapjes hebt gedaan. Ben je gaan roadtrippen? Maak dan meerdere kleine kaartjes die je bij iedere nieuwe bestemming kunt plaatsen. Zo leuk!

6. Let ook op de bijschriften 

Bij een ‘gewoon’ fotoalbum zonder thema denk je er misschien niet zo snel aan; bij een vakantiealbum vol foto’s is het extra leuk om wat bij je foto’s te schrijven. Je hoeft echt geen uitgebreide teksten te schrijven als je dat niet wilt. Wat informatie over de plek en wat jullie hebben gedaan is altijd tof. Of ga voor een andere manier en vat je reis samen in cijfers. Bij zonnige foto’s aan zee schrijf je bijvoorbeeld hoeveel boeken je hebt gelezen, hoeveel ijsjes je hebt gehad en hoe vaak je in de zee hebt gedobberd. Of kies ervoor om het aantal kilometers dat je hebt gereisd te vermelden of hoeveel stappen je hebt gezet.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');