Deze dingen wist je nog niet over Love Island

Coronaproof daten: Love Island USA gaat door op bijzondere wijze

Waar in Nederland een nieuw seizoen van Love Island uitgesteld werd vanwege het coronavirus, wordt er in Amerika minder lang over nagedacht. Website Ew.com meldt dat het nieuwe seizoen van de Amerikaanse versie al op 24 augustus op de buis verschijnt.
Love Island

Corona

Love Island USA wordt dus gewoon opgenomen, maar niet zoals we gewend zijn. Het zal ditmaal niet in een grote villa worden opgenomen, maar in een hotel – het intens grote The Cromwell, in Las Vegas.

"Het personeel van het hotel werkt hard om de reglementen in acht te kunnen nemen, en alle deelnemers zullen eerst in quarantaine en isolatie gaan", luidde het statement op de website Ew.com.

Ook zal iedereen meerdere malen getest worden, zowel voor de start als tijdens het programma. "Staf- en crewleden zullen beschermende pakken dragen en houden social distancing in acht." Vanaf 24 augustus kunnen we dus een nieuw seizoen van Love Island USA bingewatchen – en als het meezit komt de Nederlandse versie er snel achteraan!

Nederland

Ook voor de Nederlandse versie leek er hoop te zijn. Zo kwamen RTL en Videoland in juni toch met goed nieuws. Zoals het er nu uitziet komt er dit najaar namelijk alsnog een seizoen Love Island.

"Er wordt een protocol opgesteld op basis van wat op dit moment geldt in België en Nederland én de maatregelen in Spanje, het land van opname", vertelde woordvoerder Barbara Salomon over de maatregelen die het programma neemt.

"Spanje hanteert op dit moment bijvoorbeeld de regel van twee meter afstand. Als Love Island nu zou plaatsvinden, voeren we voor de hele crew die twee meter regel in. Dat protocol wordt wekelijks geëvalueerd en indien nodig bijgesteld."

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7046155b901', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });