Dit kunnen we verwachten van de onverwachtse corona-persconferentie

Waar we een aantal weken geleden dachten dat Nederland het coronavirus redelijk onder controle had, blijkt nu iets heel anders. Premier Mark Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge breken per direct hun vakantie af om Nederland opnieuw toe te spreken.

Toenemende coronabesmettingen

Een persconferentie zou sinds de laatste keer eigenlijk niet meer nodig zijn. Toch besloten Mark Rutte en Hugo de Jonge Nederland opnieuw toe te spreken. Waarom? Door het toenemende aantal coronabesmettingen. Het RIVM meldt dat het aantal positieve testen op COVID-19 is verdubbeld ten opzichte van de week daarvoor.

Moeilijker dan verwacht

Word je positief getest op het coronavirus? Dan start de GGD een bron- en contactonderzoek om in kaart te brengen met wie jij in contact bent geweest. Maar helaas, volgens de GGD is dit onderzoek ingewikkelder dan verwacht. Vooral jongeren houden zich niet aan de regels en dit maakt zo’n onderzoek alles behalve makkelijk.

Daar komt nog bij: de 1,5 meter afstand wordt ook steeds vaker vergeten. De vraag is nu of er een landelijke mondkapjesplicht wordt ingesteld en of er sprake is van een tweede golf. Gelukkig is dat, zoals het nu lijkt, niet het geval.

Onverwachtse persconferentie

De corona-persconferentie wordt alleen niet voor niets gegeven. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zullen de oplopende besmettingscijfers toelichten. Daarnaast zetten ze de mensen in Nederland op scherp – oftewel: ze leggen het belang van de 1,5 meter afstand en de thuisisolatie bij klachten opnieuw uit.

Dat is alleen niet alles: Rutte en de Jonge zullen ook een aantal nieuwe maatregelen delen. Zo worden introductieweken voor studenten geschrapt en komt er op Schiphol een teststraat voor reizigers uit risicogebieden, zo meldt RTL Nieuws.

Bron: NU | Beeld: NOS

Laatste nieuws