doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

Cameron Diaz onthult waarom ze gestopt is met acteren

Cameron Diaz onthult waarom ze is gestopt met acteren

Cameron Diaz doet een boekje open over waarom ze besloot om haar acteercarrière in Hollywood vaarwel te zeggen. In een gesprek met Gwyneth Paltrow, die afgelopen woensdag live gestreamd werd op YouTube, besprak de actrice haar leven en waarom ze besloot een stap terug te nemen.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
Cameron Diaz

Tijd voor zichzelf

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Cameron Diaz haar laatste acteerwerk was in de verfilming van de musical Annie in 2014. Volgens de actrice hielp het verlaten van de Hollywood schijnwerpers haar de vrede te vinden.

"Ik kreeg vrede in mijn ziel, want ik kon eindelijk voor mezelf zorgen", vertelde ze. "Het is een vreemd ding om te zeggen. Ik weet dat veel mensen het niet zullen begrijpen."

De actrice laat weten dat ze last had van de 'overweldigende energie' van het publieke oog en van alle aandacht die zij kreeg. Cameron laat aan Gwenyth Paltrow weten dat zij altijd het gevoel had in dienst te zijn. "Als je een film maakt, ben je gewoon in het bezit van de makers."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_middle_article');

Verzorgen

Cameron doet ook een boekje open over hoe zij alle drukte op de set heeft ervaren. "Ik realiseerde me dat ik delen van mijn leven aan andere mensen heb overgedragen. Ze hebben het meegenomen. En ik moest het eigenlijk terugnemen en verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen leven", vertelt ze.

Volgens de actrice word je als filmster door iedereen verzorgd en daar voelde zij zich nooit comfortabel bij. "Iedereen doet dingen voor je, en je wordt verzorgd, en ik heb me daar nooit echt comfortabel bij gevoeld. Dat was niet mijn comfort zone, om te worden verzorgd."

Om haar eigen leven op te pakken, moest Cameron haar leven in de Hollywood schijnwerpers voor een tijd vaarwel zeggen. Ze wilde weten dat ze voor zichzelf kon zorgen en dat ze wist hoe ze een volwassene moest zijn.

"Ik moest weten hoe ik de complexiteit van het volwassen zijn en verantwoordelijkheid hebben moest navigeren. En uitzoeken hoe ik de stukken van mijn leven bij elkaar moest brengen zoals ik wilde", vervolgde ze. "Ik zei tegen mezelf: 'Hoe wil ik dat mijn leven functioneert? Waar wil ik heen?' Ik ben daar de architect van", aldus Cameron.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');