Katy Perry: ‘Anders was ik overleden’

Katy Perry doet een boekje open over een donkere periode.

Begin juli deed Katy Perry al een boekje open over haar donkere periode na haar tijdelijke break-up met verloofde Orlando Bloom. Nu deelt de zangeres in een interview met The Sunday Times nog meer over de mentale problemen die ze toen had.

Mentale problemen

Katy is du moment in blijde verwachting van haar eerste kindje met fiancé Orlando. Dit maakte ze in maart bekend in haar nieuwe videoclip Never Worn White.

In 2017 was het helaas wel anders qua happy feelings. Toen kampte de zangeres namelijk met mentale problemen, als gevolg van werkdruk en slechte recensies van haar vijfde studio album Witness. Katy vertelt dat ze in die periode erg depressief werd en ze geen andere keus had dan op emotionele reis te gaan.

“Anders had ik niet meer geleefd om 2018 aan te kunnen zien breken”, vertelt de zangeres. Katy voegt eraan toe dat het nu veel beter met haar gaat. “Ik heb de reis gemaakt en nu kan ik weer genieten!”

Suïcidale gedachten

Begin juli deed de zangeres ook een boekje open over haar mentale problemen en toen kwam vooral naar voren dat zij kampte met suïcidale gedachten. Wat haar op de been heeft geholpen is haar geloof, en daarmee ziet ze haar moeilijke periode nu ook als iets positiefs.

“Het was zo belangrijk voor me om gebroken te zijn, zodat ik mijn heling op een heel andere manier kon vinden. En meer kon zijn dan alleen het hongerige leven leiden van een popster”, vertelde ze.

“Dankbaarheid is mijn redding geweest, als ik dat niet ontdekt, dan zou ik me waarschijnlijk gewenteld hebben in mijn neerslachtigheid en waarschijnlijk gewoon gesprongen zijn. Als het nu moeilijk wordt, loop ik rond en zeg ik tegen mezelf dat ik dankbaar ben, ook als ik in een vreselijk humeur ben”, aldus Katy.

Bron: De Telegraaf | Beeld: BSR

Laatste nieuws