Robin Martens over gedwongen vertrek uit GTST: 'Toen ben ik anderhalf jaar overspannen geweest'

Robin Martens: 'Ik heb er bewust voor gekozen om dat voor mezelf te houden'

De actrice vertelt over de moeilijke periode na haar vertrek bij GTST.
Robin Martens

Na de aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden, waarin Robin Martens, die in GTST de rol van Rikkie de Jong vertolkte, over haar burn-out na haar vertrek vertelde, kreeg de actrice veel reacties op social media. Robin reageert nu via een post op Instagram op alle ophef.

Vertrek

Froukje de Both vertelde in de nieuwe aflevering dat Robin in 2017 uit de serie werd geschreven en vroeg daarna vervolgens hoe dat voor haar was. "Na bijna acht jaar in de serie gespeeld te hebben, kwam het wel als een klap in mijn gezicht", vertelde de actrice.

Toch is het naar eigen zeggen achteraf goed geweest dat ze op dat moment uit de serie is gegaan, aangezien het daarna al snel bergafwaarts ging. "Ik zat al een tijdje tegen overspannenheid aan. Toen ik stopte met GTST en daarna meteen drie andere programma's deed, ging het niet goed en barste ik in tranen uit. Ik ging naar de dokter en die vertelde mij dat ik een burn-out had."

Robin liet weten dat ze 1,5 jaar overspannen is geweest en nu sinds een jaar er weer uit is gekomen. Na dit verhaal heeft de actrice veel reacties gehad op social media en daar reageert ze nu op door middel van een post op Instagram.

Instagram

"Ik heb er bewust voor gekozen om dat voor mezelf te houden en het niet te delen met de buitenwereld en het alleen te delen met degene die ik vertrouw om me heen", schrijft ze in haar bericht. De reden waarom ze het nu wel vertelt, is omdat ze er nu klaar voor is om haar verhaal te delen en anderen die op dit moment ook in dezelfde situatie zitten wil helpen.

"Omdat ik daar nu klaar voor ben en daar zelf voor kies om het te delen in mijn eigen woorden. En wie weet is iemand nu overspannen en heeft daar moeite mee om vooruit te kijken en haalt steun uit mijn verhaal omdat je er uiteindelijk uit zult komen!"

Ze sluit haar bericht af met dat mensen niet moeten oordelen over iemand, als ze diegene niet kennen en niet weten hoe diegene leeft. "Want zolang je iemand niet 'echt' kent weet jij helemaal niet wat wel en niet 'echt' waar is."

Bekijk *HIER* de aflevering van Goede Tijden, Zomer Tijden met Robin.

Dit bericht bekijken op Instagram

🍀 Dat we niet alles moeten geloven wat er op internet te lezen is, is algemeen bekend... Maar hier een voorbeeld van dat mensen eigenlijk niks tot weinig van je “echt” weten. En dat hoeft ook helemaal niet, want iedereen leeft zijn/haar leven en in ieder zijn leven heb je privé situaties die je niet wilt delen met de rest van de wereld. Omdat ze te emotioneel zijn, of omdat gewoon simpelweg niet iedereen alles van je hoeft te weten. Want mensen die niet voor televisie werken en bekend zijn geworden daardoor, komen ook niet met hun halve levensverhaal op internet. Ik ben overspannen geraakt in 2018 en dat was een intense rare emotionele periode in mijn leven. Ik heb er bewust voor gekozen om dat voor mezelf te houden en het niet te delen met de buitenwereld en het alleen te delen met degene die ik vertrouw om me heen. ✨ “Maar meid waarom wil je het nu wel delen met de buitenwereld?” Omdat ik daar nu klaar voor ben & daar “zelf” voor kies om het te delen in mijn eigen woorden. En wie weet is iemand nu overspannen & heeft daar moeite mee om vooruit te kijken en haalt steun uit mijn verhaal omdat je er uiteindelijk uit zult komen!🌅 En dan zullen er mensen roepen “je hebt hiervoor (bekendheid) gekozen”... Nee, ik heb gekozen voor mijn passies en dromen, niet voor de bekendheid. Ik wist niet eens wat voor impact dat zou hebben op mijn 18 jarige leeftijd. Er zijn altijd voordelen en wat minder leuke dingen aan je werk en dat is oké. Niks en niemand is perfect. Van jongs af aan acteer, dans en zing ik. Dat zijn mijn passies en mijn dromen. En ik heb nog veel dromen die uit gaan komen! 🔮 En nog 1 ding: Oordeel niet over iemand als je diegene niet “echt” kent en al helemaal niet weet hoe iemand zijn leven leeft. Want zolang je iemand niet “echt” kent weet jij helemaal niet wat wel en niet “echt” waar is. (Maar daar zal ik nog wel eens meer over vertellen) But not today❤️ Dank je wel voor het lezen! 🌈 Liefde voor jullie! ☯️ En nog extra liefde voor mensen die overspannen zijn! Veel liefs. 💕

Een bericht gedeeld door Robin Martens 🐆 (@robinmartensofficial) op

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f70a4448db93', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });