Zo zag Amanda Balk eruit voordat ze onder het mes ging

Amanda Balk openhartig over scheiding na arrestatie ex-man

Amanda voelde zich lange tijd boos en verraden....
Amanda Balk

Ze maakte een moeilijke periode door nadat haar kersverse man Stavros werd opgepakt en zij achterbleef met veel vragen. Aan Beau Monde vertelt Amanda Balk voor het eerst haar verhaal, en hoe ze er sterker uitkwam. "Je grote liefde die iets verbergt, het voelde als een dolk in mijn rug."

Opgepakt

Amanda was pas enkele maanden getrouwd met haar grote liefde toen hij werd opgepakt. Ze belandde toen ook van de een op de andere dag in een rollercoaster. "Het was een totale shock voor mij, ik had veel verdriet. Ik kreeg twijfels over hem en onze relatie en was zo boos dat hij mij en de kinderen dit aandeed. Ik begrijp dat je niet met de buitenwereld deelt waar je mee bezig bent. Maar ik was zijn partner, tegen mij had hij dit moeten vertellen", vertelt ze.

Amanda laat weten dat ze het heel moeilijk vond om haar dochtertje Vegas te vertellen waar Stavros was en dat ze niet kon beseffen dat haar ex-man haar zo achterliet. "In eerste instantie heb ik tegen Ve­gas gezegd dat Stavros moest werken, dat hij er daarom niet was. Tegen hem heb ik gezegd: 'Leg jij het haar maar uit, het is jouw verantwoorde­lijkheid. Je hebt al genoeg op mijn schouders gegooid.'"

Emoties

Toen Stavros uiteindelijk weer vrij kwam, gingen de emoties van Amanda alle kanten op. "Hij is naar mij gekomen en we hebben heel veel gepraat en gehuild. Ik kreeg zijn kijk en zijn verhaal te horen en dat hielp mij wel om hem te vergeven. Het was ook fijn om hem bij me te hebben. Ik voelde me sterker, want ik hoefde het niet meer allemaal alleen te doen", vertelt ze.

Uiteindelijk gingen Amanda en Stavros uit elkaar. Ze hadden veel ruzie en bij Amanda zat er nog veel frustratie van wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd was. "Hij droeg ook een elektronische enkel­band, en moest op tijd binnen zijn. Ik voelde me daardoor erg beperkt in de dingen die ik wilde doen. Ineens moest ik óók van alles laten. Ik denk altijd: je springt samen in de sloot, en je springt er ook samen uit. Maar als je alleen wilt springen, klim je er ook maar zélf uit."

In september vorig jaar besloten de definitief een punt achter hun relatie te zetten. "Weer had ik verdriet, maar het was nu wel anders, omdat ik hier zélf voor had gekozen", aldus Amanda.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f302f86837a7', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });