Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Man Candy: Stijn Schaars

Onze Oranje-mannen stomen zich op dit moment klaar voor het EK voetbal dat komend weekend start  in Polen en Oekraïne. T...

Man Candy: Stijn Schaars

Onze Oranje-mannen stomen zich op dit moment klaar voor het EK voetbal dat komend weekend start  in Polen en Oekraïne. Tijd om wekelijks een van onze helden in de spotlights te zetten. Deze keer: Stijn Schaars!

Stefanus Johannes “Stijn” Schaars (1984) is een Nederlandse profvoetballer die bij de Portugese club Sporting Lissabon speelt.

In 2003 maakte Stijn zijn debuut als profvoetballer, bij Vitesse in Arnhem. Hij werd daar nooit echt een vaste waarde, omdat er veel concurrentie was op zijn plek in het veld. In 2005 verkaste hij daarom naar AZ Alkmaar, waar hij helaas direct te maken kreeg met veel en lang blessureleed.

Een nieuwe stap

Pas in 2008 was hij weer echt volledig beschikbaar en werd zijn team nog kampioen ook. Stijn had daar een belangrijk aandeel in, hij was zelfs aanvoerder. In 2011 was hij toe aan een nieuwe stap in zijn carrière en koos voor de Portugese club: “Het was altijd al een droom van me om een buitenlands avontuur aan te gaan en toen Sporting zich aanbood hoefde ik niet lang na te denken. Het is één van de beste clubs uit Portugal”, zei hij destijds.

Op het EK speelt Nederland onder andere tegen Portugal, dus dat wordt voor Stijn een bijzondere ontmoeting!

Liefde

Stijn is al lange tijd samen met zijn vriendin Lonneke Rotmans. Samen hebben ze twee kinderen, Milan Djano en Justin.

Beeld: ANP + Getty Images