Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Man Candy: Klaas-Jan Huntelaar

Onze Oranje-mannen hebben alweer twee wedstrijden achter de rug op het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Wekelijks zetten...

Man Candy: Klaas-Jan Huntelaar

Onze Oranje-mannen hebben alweer twee wedstrijden achter de rug op het EK voetbal in Polen en Oekraïne. Wekelijks zetten we een van onze helden in de spotlights. Deze keer: Klaas-Jan Huntelaar!

Dirk Klaas Jan (Klaas-Jan) Huntelaar (1983) is een Nederlandse voetballer die in de spits speelt. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor de Duitse club Schalke ’04 en werd topscorer van de Duitse competitie.

Klaas-Jan groeide op in een klein dorp in de Achterhoek. Op 10-jarige leeftijd tekende hij een contract bij De Graafschap. Zijn talent bleef niet onopgemerkt en in 2000 maakte hij de overstap naar topclub PSV in Eindhoven. De stap naar het eerste elftal bleek echter nog te groot.

Loopbaan

Daarom deed hij een stapje terug en keerde terug bij zijn oude liefde De Graafschap. Ook daar wilde het niet echt lukken, dus beproefde hij zijn geluk bij weer een andere club: AGOVV. Daar ging het aanzienlijk beter en scoorde hij aan de lopende band.

Via een indrukwekkend lijstje aan clubs (Heerenveen, Ajax, Real Madrid en AC Milan) kwam Klaas-Jan bij Schalke ’04 terecht, waar hij nu weer helemaal lekker in zijn vel zit.

Concurrentie in Oranje

Helaas heeft hij de pech dat hij bij het Nederlands elftal moet concurreren met Robin van Persie, die het in Engeland heel goed doet. Bondscoach Bert van Marwijk kiest steevast niet voor Klaas-Jan als basisspeler, tot groot ongenoegen van Klaas zelf. Hij moet het dus doen met invalbeurten en dan zijn kans pakken. Hopelijk kan hij op dit EK nog het een en ander laten zien!

Liefde

Klaas-Jan heeft al heel wat jaartjes een relatie met zijn vriendin Maddy Schoolderman. Samen hebben zij twee zoontjes: Seb (2009) en Axel (2011).