Yolanthe ziet kinderprostitutie Cambodja met eigen ogen

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft voor Stichting Stop Kindermisbruik een bezoek gebracht aan Cambodja. Daar zag ze met eigen...

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft voor Stichting Stop Kindermisbruik een bezoek gebracht aan Cambodja. Daar zag ze met eigen ogen het leed dat jonge meisjes wordt aangedaan.

“In India heb ik al veel bordelen gezien en slachtoffers gesproken, maar in Cambodja wordt veel meer geweld gebruikt”, vertelt Yolanthe. “Meisjes die worden gered, vertellen vaak gruwelijke verhalen over opsluiting in kooien en de mishandelingen die ze hebben ondergaan.”

“Ik heb daar Westerse mannen zien rondlopen die jonge meisjes misbruiken. Echt afschuwelijk. Het kan allemaal zo anders en daarom wil ik iedereen vragen om te kijken naar de emotionele en heftige beelden die we daar geschoten hebben.”

Stop Kindermisbruik is in 2008 door Arjan Erkel en Yolanthe opgericht om kinderhandel en kinderprostitutie te stoppen. Door steun van de organisatie worden minderjarige meisjes gered uit bordelen, massagesalons en karaokebars, opgevangen en gerehabiliteerd.

Naast Arjan en Yolanthe zijn ook Froukje de Both, Glennis Grace, Vivian Reijs, Wesley Sneijder, Jim Bakkum en Bettina Bakkum-Holwerda ambassadeurs van de stichting.

De schokkende beelden waar Yolanthe het over heeft, worden donderdagavond 12 juli uitgezonden op SBS6. (MB)

Laatste nieuws