Extreme kapsels bij haarmodeshow Hair Heroes

Terwijl zondagavond in Amerika volop Halloween werd gevierd, hadden wij in Nederland iets veel leukers te doen. In de Pa...

Lees ook

Terwijl zondagavond in Amerika volop Halloween werd gevierd, hadden wij in Nederland iets veel leukers te doen. In de Passenger Terminal in Amsterdam werd namelijk een haarmodeshow gehouden door stichting Hair Heroes.

Deze Stichting zet zich sinds 2009 in tegen kindermisbruik in Zuidoost-Azië. De show was dan ook bedoeld om geld in te zamelen voor dit goede doel. Toegangskaarten voor het evenement werden verkocht voor vijftig euro, geld dat direct naar Stichting Stop Kindermisbruik zal gaan.

Nadat oprichter (en topkapper) Andy Uffels een speech had gehouden, werd de show officieel geopend door Victoria Koblenko. Daarna was het de beurt aan de eenentwintig beste kapsalons van Nederland om te laten zien wat zij in hun mars hebben. Stuk voor stuk toonden zij het publiek hun visie op prêt-á-porter en avantgarde voor 2011. Dat leverde de meest extreme en spectaculaire kapsels op.

Zo zagen we helmen en boerka’s van haar en werd duidelijk dat een grijze haarspoeling en een pony ook volgend jaar helemaal hip zullen zijn.

In totaal liepen ruim negentig modellen mee in de show van Hair Heroes. Ook model Kim Feenstra was van de partij en Twitterde er backstage flink op los. Voor de show werden haar wenkbrauwen vrijwel onzichtbaar gemaakt en kreeg ze een enorme haar-installatie op haar hoofd bevestigd.

Na een zinderende finale werd de avond afgesloten met een groot feest, waarbij DJ Erick E. voor de muziek zorgde. In totaal werd er tijdens de nationale salonactie al ruim 25.000 euro opgehaald voor de stichting Stop Kindermisbruik. De opbrengst van het Hair Heroes event wordt daar uiteraard nog bij opgeteld.

Good job Hair Heroes!

Hieronder nog enkele foto’s van het Hair Heroes Event.

Victoria Koblenko opent de show

Backstage bij de show

Kim Feenstra op de catwalk

Sylvia van der Klooster op de catwalk

De finale van de Hair Heroes haarmodeshow

Bron foto’s: Twitterpagina’s van Hilmar Mulder en Kim Feenstra

Laatste nieuws

Zie ook