Demi Lovato praat openhartig over haar eetstoornis

Demi Lovato praat voor de eerste keer over haar eetstoornis. Het tieneridool vertelt aan Seventeen dat het omgaan met ha...

Lees ook

Demi Lovato praat voor de eerste keer over haar eetstoornis. Het tieneridool vertelt aan Seventeen dat het omgaan met haar eetstoornis een dagelijks gevecht is.

“Er zijn veel momenten waarop ik het liefst van het eten in mijn maag afwil,” zegt ze. “Maar ik blijf de rest van mijn leven tegen de drang vechten, het is een levenslange ziekte. Ik denk niet dat er ooit een dag zal komen waarop ik niet aan eten of aan mijn lichaam denk, maar ik kan er mee leven.”

Demi geeft aan dat de belangrijkste stap naar genezing is om te doen wat haar gelukkig maakt. Ook is het belangrijk voor haar om niet naar negatieve kritieken te luisteren.

“Ik ben me gaan realiseren dat het het belangrijkste is om jezelf gelukkig te maken. Je nooit schamen voor wat je voelt. Je hebt het recht om elke emotie, die je voelt, ook echt te voelen. Gewoon doen wat je gelukkig maakt, dat is mijn motto,” vertelt de zangeres aan het tijdschrift.

Als laatste heeft Demi nog wat inspirerende woorden voor haar fans, die hetzelfde meemaken. “Als je je in die donkere periode bevindt ga naar je familie en goede vrienden. Breng jezelf nooit in gevaar. Het is erg belangrijk om je gevoelens te uiten, maar breng nooit schade aan je lichaam toe want je lichaam is heilig. Ik wou dat ik tegen elk meisje met een eetstoornis, of meisjes die zich op welke manier dan ook pijnigen, kon vertellen dat ze het waard zijn om te leven. Dat haar leven betekenis heeft. Je kan deze ziekte verslaan.”

Demi Lovato checkte afgelopen november in bij een behandelingscentrum. Ze sloot haar Twitteraccount, zei haar samenwerking met de The Jonas Brothers af en ging in rehab. Demi zou daar hebben ingecheckt na een emotionele instorting. In  februari was Demi klaar met haar behandeling en ze probeert nu een zo goed mogelijk rolmodel te zijn voor haar jonge fans.

Laatste nieuws

Zie ook