Alexandra loves: ? “Escentric Molecules”

Tijdens een etentje met een vriendinnetje uit het Gooi kwam ik er per toeval achter dat daar een hele hype gaande is ron...

Tijdens een etentje met een vriendinnetje uit het Gooi kwam ik er per toeval achter dat daar een hele hype gaande is rondom de geuren van Escentric Molecules. Ook al woon ik al 21 jaar niet meer in het Gooi, het irriteerde me dat ik daar niet van op de hoogte was. Ook omdat ik nog nooit van Escentric Molecules heb gehoord, tja dat kan je te denken zetten?  Het blijkt namelijk ook nog eens te zijn dat sterren als Kate Moss, Naomi Campell, Dita von Teese, Amy Winehouse maar ook Mika en Elton John helemaal fan zijn. Deze ‘must- have fragance’ wordt met dozijnen tegelijk ingeslagen. Als je het eenmaal hebt geprobeerd dan wil je niet meer “even zonder zitten”.

Waarom zijn deze geuren zo revolutionair? Een parfum bestaat doorgaans uit top, hart en basis geurnoten. De geuren Escentric 01 en Molecule 01 zijn uniek omdat er maar één basis ingrediënt wordt gebruikt, namelijk de Iso E Super. Deze Iso E Super wordt over de hele wereld gebruikt als zoete, fluweelzachte houtnoot gecombineerd met andere geurnoten. Escentric Molecules heeft dit ingrediënt voor het eerst als enkel basis element gebruikt in twee nieuwe parfums. Het unieke aan de formule is dat de geuren de drager een extra aantrekkingskracht geven. (vandaar die hype in het Gooi ) De concentratie Iso E Super is zo hoog dat je de subtiele geur makkelijk acht tot tien uur blijft ruiken. Hierdoor heeft het ingrediënt de kans om zich geheel naar de drager te vormen waardoor je een unieke eigen geur creëert.

Escentric 01, deze eerste geur bevat Iso E Super in een ongehoord hoge concentratie van 65 procent. Dit wordt gemengd met roze peper, limoenschil en wierook. De geur gaat snel van de top en hart noot over in de basisnoot, die vele uren bij de drager blijft. Nu ik de fles ook in mijn bezit heb, kan ik zeggen dat wanneer hij eenmaal is opgenomen in mijn huid, deze geur verslavend lekker is.

Molecule 01, deze tweede geur, Molecule 01 bestaat alleen uit het ingrediënt Iso E Super. Hierdoor kun je meer spreken van een effect dan van een aroma. Het lijkt alsof de geur eerst verdwijnt maar daarna komt hij onverwachts weer op. Het grootste effect heeft Molecule 01 op andere mensen, het geeft de drager een onverklaarbare uitstraling. Door dit effect lijkt Molecule 01 op een moderne versie van een ‘liefdes drankje’. Beiden geuren zijn heel goed samen te mengen maar gezien de “Gooische” prijzen ervan zou je heel goed met één geur kunnen beginnen.

ps Via deze link kan je het verhaal lezen van een vrouw die ik tegen kwam op straat , één minuut nadat ik deze geuren opgespoten had .  Het gaat om het “I Finally arrived in Heaven” verhaal. Als dit geen AXE-Effect is?

Escentric 01 (100ml): € 105,00 / Molecule 01 (100ml): € 105,00  Verkrijgbaar bij Skins Cosmetics

Laatste nieuws