Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Balenciaga @ PFW

Donderdagmiddag was het de beurt aan Balenciaga om zijn contrasterende collectie te showen op Paris Fashion Week. “Di...

Balenciaga @ PFW

Donderdagmiddag was het de beurt aan Balenciaga om zijn contrasterende collectie te showen op Paris Fashion Week.

“Dit is de meest sensuele collectie die ik ooit heb gedaan. Het is een oproep van mythologisch drama”, vertelde creatief directeur Nicolas Ghesquière aan Style.com. Met korte jurkjes, flamencorokken met hoge splitten en strakke bustiers, is sensueel het juiste woord om de collectie te omschrijven.

Flirty

Met de lente/zomercollectie 2013 viert Balenciaga de vrouwelijke vormen en Spaanse achtergrond. Met getailleerde kleding, blote benen en middenriffen is de collectie simpel gezegd: flirty. De extreem vrouwelijke collectie is iets compleet anders dan wat we normaal gewend zijn van Balenciaga. Het van origine Spaanse modehuis staat bekend om zijn aparte, complexe en hypermoderne vormen. Zo toonde het merk vorig seizoen stijve rechthoekige silhouetten met boxy truien en jassen.

Flamenco

De mythologische drama kwam terug in de rokken. Deze waren een echte eye catcher tijdens de show. Een tulpenrok met split transformeerde in een mooie asymmetrische ‘flamencodanseres’-rok met stijve ruches. Aan het eind van de show veranderde de rok in een ultrakorte schoolrok, met split. (LR)

Bron afbeeldingen: Imax Tree