Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Doutzen Kroes wil wel eens lelijk zijn

Doutzen Kroes krijgt geregeld aanbiedingen voor een filmrol, maar ze zegt niet weer een mooi ‘popje’ te willen spelen zo...

Doutzen Kroes wil wel eens lelijk zijn

Doutzen Kroes krijgt geregeld aanbiedingen voor een filmrol, maar ze zegt niet weer een mooi ‘popje’ te willen spelen zoals in Nova Zembla. “Het lijkt me heerlijk om eens iemand te spelen die heel lelijk is”, zegt het fotomodel in het AD. “Zoals de beeldschone actrice Charlize Theron die in de film Monster het tegenovergestelde van een aantrekkelijke vrouw speelde.”

Doutzen presenteert vrijdag aan het eind van het Nederlands Film Festival het Gala van de Nederlandse film, waarbij de Gouden Kalveren worden uitgereikt. Het is de eerste keer dat ze iets presenteert. “Doodeng eigenlijk”, zegt ze. “En ik heb er niet echt bij stilgestaan wat het allemaal zou inhouden. Ik beschouw het maar als een uitdaging, een kans om iets te proberen wat ik nooit eerder heb gedaan. Hoe dan ook ga ik er van genieten.”

Acteren en presenteren zijn voor het topmodel niet de ‘ultieme ambities’ voor na haar carrière als model. “Die tijd komt ooit. Dat besef ik heel goed. Maar het is niet zo dat ik nu al redeneer ‘als het ophoudt, dan kan ik direct de overstap maken naar film of presenteren’. Tegen die tijd zie ik wel weer wat er op mijn pad komt.”