Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Nadia Palesa Poeschmann zoekt het randje op

De streaker uit de bekende shampooreclame, Nadia Palesa Poeschmann, is druk met haar carrière bij PowNews, ondanks dat z...

Nadia Palesa Poeschmann zoekt het randje op

De streaker uit de bekende shampooreclame, Nadia Palesa Poeschmann, is druk met haar carrière bij PowNews, ondanks dat ze zichzelf niet als een politiek dier ziet.

PowNews

“Ik lig vaak in een deuk bij de zendtijd voor politieke partijen, ze zeggen alleen maar wat je wil horen en uiteindelijk zijn het vaak leugens”, aldus Palesa Poeschmann. “Daarom vind ik de ruzieschoppers voor de camera ook zo spannend. Ik ga gewoon als een stier op dat rode doek af: let’s hit it. Je moet toch je quotes halen”.

Nadia probeert het randje op te zoeken. Ze wil onderwerpen aansnijden waarvan ze weet dat de geïnterviewde er niet over wil praten. “Toch een beetje met mijn kont tegen de krib. Maar ik heb een vrij kort lontje, dus ik weet niet hoe netjes ik blijf als mensen niet met me willen praten”. Boos worden is volgens haar in ieder geval géén optie. “Dan laat je je zwakke kant zien”.

“Het lijkt me een uitdaging met humor te opereren in de politiek. Ik kan mijn uiterlijk in mijn voordeel gebruiken. Doordat ik geen gemeen sla-mij-hoofd heb, kan ik misschien eerder die valse vraag stellen en dichter bij de waarheid komen. Ik ben het paard van Troje, haha”.

Model

Haar mooie uiterlijk zorgde voor een modellencarrière in Parijs. Toch was het een struggle haar gewicht beneden peil te houden. Het schoonheidsideaal was dan ook een van de redenen te stoppen met het werk. “En ik was het leven uit een koffer ook zat. Nergens bouw je een identiteit op. Mensen walsen je leven binnen en vertrekken twee maanden later weer. Het is lastig je weg daarin te vinden”.

Uiteindelijk werd ze vooral bekend door haar verschijning in de shampooreclame. Ze vond het heftig om uit de kleren te gaan voor Andrélon, maar zegt geen nee tegen Playboy. “Ik ben er heel voorzichtig in, maar zeg nooit nooit. Als het umfeld goed is, valt er wel over te praten. Als freelancer is het nooit weg om een potje te hebben. Vroeger gaf ik niets om geld, maar het is wel gemunte vrijheid”. (JvH)

Lees het hele interview met Nadia Palesa Poeschmann in de Grazia van deze week!

Beeld: ANP