Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Benja Bruijning is niet meer ‘de vriend van’

Een paar maanden geleden was hij nog ‘de vriend van Anna Drijver‘. Maar met zijn eerste grote hoofdrol staat Benja Bruij...

Benja Bruijning is niet meer ‘de vriend van’

Een paar maanden geleden was hij nog ‘de vriend van Anna Drijver‘. Maar met zijn eerste grote hoofdrol staat Benja Bruijning ineens ‘vanuit het niets’ zelf volop in de schijnwerpers. “Maar ik ben 29, dus ik was er al heel lang”, zegt hij tegen dagblad Sp!ts.

Benja is bijzonder te spreken over zijn collega’s uit de film Alles is Familie. En dat is wederzijds. Scenarioschrijfster Kim van Kooten is lyrisch over haar hoofdrolspeler. “Dat is natuurlijk vleiend. Ik heb ook nog het idee dat ze het meent, dus dat maakt het alleen nog maar vleiender.”

“Ik mag in de film werken met allemaal grote namen en fantastische acteurs. Ik vond het ontzettend inspirerend om met Carice te werken. Zij is gewoon een hele leuke vrouw, heel geestig.”

En ook hier is de waardering geheel wederzijds. Zo zei Carice onlangs dat ‘heel vrouwelijk Nederland haar vingers aflikt bij Benja’. “Dat is een beetje absurd. Dat zoiets op televisie gezegd wordt en dat het dan over jou gaat.”

“Maar wederom: het is vleiend. Het zou jammer zijn als ze zouden zeggen: Ja, waarom ze hem hebben genomen is mij nog steeds niet helemaal duidelijk.” (MB)Beeld: ANP